Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αργολίδα: Η κακοκαιρία “Βικτώρια” σε πλήρη εξελιξη – Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές

Ακούστε το άρθρο

Η “Βικτώρια” βρίσκεται ήδη πάνω από την Αργολίδα και σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ναύπλιο η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές που έσχιζαν τον νυχτερινό ουρανό με έντονη βροχόπτωση.
Σήμερα το πρωί η κακοκαιρία ειναι σε εξελιξη με την ομίχλη από το χαμηλό βαρομετρικό να ειναι πολύ έντονη ενώ και η βροχή συνεχίζεται.
Μέχρι στιγμής, πάντως, στην Αργολίδα δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν προβλήματα εξαιτίας της καταιγίδας, κάτι ωστόσο που συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πολλά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.
Η «Βικτώρια» κατάφερε έως αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.
Μετά την πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.
Η κακοκαιρία δεν εξαίρεσε από τη μανία της και το νησί της Κεφαλονιάς,προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.
Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία αλλά και η Φάλαρη. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις τρεις κατοικημένες περιοχές.
Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Δείτε παρακάτω την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για σήμερα και για το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Όλη η επικαιρότητα