Categories: Αργολίδα

Αργολίδα: Ομάδα «κυνηγών» χαλκού διέλυσε τέσσερις μετασχηματιστές

Share

Τέλος στην δράση μιας ομάδας «κυνηγών» χαλκού που είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου, οι οποίοι εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις λεηλασίας.

Οι τρεις Έλληνες δράστες ηλικίας 26, 28 και 30 χρόνων είχαν διαλύσει τους μετασχηματιστές στο διάστημα από τις 27 Μαρτίου ως τις 8 Απριλίου και είχαν πουλήσει σε άγνωστη προς το παρόν μάντρα ανακύκλωσης τον χαλκό που περιείχαν. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, αλλά δεν τους συνέλαβαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τους, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Τρεις ανήλικοι έκλεβαν μοτοποδήλατα για να κάνουν βόλτες

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. έπεσαν τρεις ανήλικοι Έλληνες στο Ναύπλιο, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν προέκυψε από τις έρευνες ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν κλέψει δυο μοτοποδήλατα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Μαζί με τους ανήλικους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου οι γονείς τους, ένας 61χρονος και μια 52χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους.