Categories: Αργολίδα

Αργολίδα: Συλλαλητήριο αγροτών στην Αργολίδα με πένθιμους συμβολισμούς – “Κήδεψαν” τα πορτοκάλια

Share

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν αγρότες της Αργολίδας την Τρίτη 1η Μαρτίου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Π.Ε Αργολίδας ενώ αντιπροσωπία τους επέδωσε ψήφισμα των αγροτικών φορέων στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη.

Η διαμαρτυρία είχε και συμβολισμούς καθώς οι αγρότες μετέφεραν σε αυτοσχέδια νεκροφόρα φέρετρο γεμάτο με πορτοκάλια κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την “κηδεία” τους, όπως ανέφεραν, ενώ πένθιμα στέφανα τοποθετήθηκαν στην είσοδο της Π.Ε Αργολίδας, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί.

Σε ανακοίνωση τους οι αγροτικοί φορείς της Αργολίδας αναφέρουν:

“Το μεγάλο κόστος παραγωγής μέσω της αύξησης του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, των τιμών σε λιπάσματα και αγροεφόδια, σε συνδυασμό με τις ζημιές από τον πρόσφατο παγετό, μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και μείωσης του ρεύματος, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Ελάχιστη προκαταβολή 200€/στρέμμα μέσα στον Μάρτιο.
– Τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
– Απλοποίηση των διαδικασιών για το αγροτικό ρεύμα και την άδεια χρήσης νερού.”

Πηγή: argolikeseidhseis.gr