Κινηματογράφος

Αριάν Λαμπέντ: Η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες με την πρώτη της σκηνοθετική προσπάθεια

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τώρα την ξέραμε ως ηθοποιο, μούσα και σύζυγο του Γιώργου Λάνθιμου. Καιρός να γνωρίσουμε την Αριάν Λαμπέντ και ως σκηνοθέτη. Η πρώτη της μικρού μήκους ταινία, που συμμετέχει στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, έχει τον τίτλο «Olla» και πρωταγωνίστρια τη Ρομάνα Λόμπατς.

Η Αριάν Λαμπέντ είναι ένα από τα φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα του ευρωπαϊκού σινεμά και έχει πρωταγωνιστήσει στους θεατρικούς Vasistas αλλά και στο «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, για το οποίο κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Και βέβαια είναι η μούσα και σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου, έχοντας πρωταγωνιστήσει στις «Άλπεις» και τον «Αστακό». Την έχουμε δει επίσης σε χολιγουντιανές παραγωγές όπως το «Assasin’s Creed», ενώ όσοι ασχολούνται με τη μόδα ξέρουν ότι είναι το νέο «πρόσωπο» της Chloé.

Η ανακοίνωση του προγράμματος του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννώνμας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια ακόμη ιδιότητά της, αυτή του σκηνοθέτη, αφού η πρώτη της μικρού μήκους είναι μια από τις ταινίες που θα προβληθούν εκεί.

Το «Olla» έχει το όνομα της ηρωίδας του ως τίτλο, μια ηρωίδα την οποία υποδύεται η Ρομάνα Λόμπατς. Η Ολα είναι μια γυναίκα που έρχεται σε ένα προάστιο μιας γαλλικής πόλης για να ζήσει με τον Πιερ, έναν άντρα που γνώρισε μέσω ενός site γνωριμιών με γυναίκες της ανατολικής Ευρώπης. Ο Πιερ φροντίζει την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα του, η Ολα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με αυτόν, και η επικοινωνία τους είναι δύσκολη. Και μολονότι η Ολα θα προσπαθήσει να ταιριάξει στο καινούριο της περιβάλλον, σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα είναι η απόλυτη ελευθερία. Το «Olla» γυρίστηκε το περασμένο φθινόπωρο στη Βουργουνδία με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπαλταζάρ Λαμπ, ο οποίος είχε δουλέψει ανάμεσα σε άλλα φιλμ και στο «Voir du Pays» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, στο οποίο η Αριάν Λαμπέντ πρωταγωνιστούσε.

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα