Αχαϊα

Άρειος Πάγος: Έρευνα για την απομάκρυνση ομοφυλόφιλου από το γηροκομείο Καλαβρύτων

Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε να διερευνηθεί αν η υπόθεση αφορά τις διατάξεις και του αντιρατσιστικού νόμου

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου σύμφωνα με το οποίο γηροκομείο της περιοχής των Καλαβρύτων σταμάτησε να δέχεται υπερήλικα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπερήλικας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και φιλοξενήθηκε εκεί. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν αληθεύει το δημοσίευμα και εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος.

Επίσης, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Πηγή: protothema

Όλη η επικαιρότητα