ΕΠΣ Ηλείας

Άρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας): «Έως τα Χριστούγεννα… δεν βλέπω έναρξη πρωταθλημάτων»

«Αν δεν υποχωρήσουν και οι δυο(Πολιτεία και ΕΠΟ), δεν θα υπάρξει λύση! Ας παραμερίσουν  λοιπόν άπαντες… των εγωισμό τους, για το καλό  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τόνισε στην ΕΡΑ – ΣΠΟΡ, και στην εκπομπή του Θάνου Μπλούνα»!
Ακούστε το άρθρο

«Καταιγιστικός »… εμφανίστηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης , μιλώντας στην ΕΡΑ – ΣΠΟΡ, και στην εκπομπή του Θάνου Μπλούνα!

Μάλιστα ο Άρης Κουλούρης,  ετοιμόλογος όπως πάντα ,  απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, κάνοντας  και μια προσωπική πρόβλεψη: «Έως τα Χριστούγεννα , δεν βλέπω έναρξη  πρωταθλημάτων»! Για την ιστορία, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας  ήταν ο ένας από τους τέσσερεις, που ψήφισαν υπέρ του Μητρώου Αυγενάκη.

   Αναλυτικά  τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ. απαντώντας στις ερωτήσεις:

  • Με ποιο σκεπτικό πήγατε κόντρα στο ρεύμα… στη Γ.Σ. της ΕΠΟ?

«Από την αρχή υπήρχε μεγάλος προβληματισμός  για να αποφασίσουμε την διακοπή των πρωταθλημάτων, ύστερα  από την μακροχρόνια  διακοπή λόγω του κορωνοιού! Άλλωστε το Μητρώο, δεν είναι τωρινό ζήτημα, αλλά υπόθεση δυο – τριών ετών, και μέσα στο διάστημα αυτό, έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες στα σωματεία! Ακόμα ο κ. Αυγενάκης  είχε προχωρήσει  τις τελευταίες ημέρες σχετική τροπολογία, αναφορικά με το μητρώο! Ενώ στη δική μας ένωση, το 99% των σωματείων μας, θα μπορούσε να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα! Με λίγα λόγια, ήταν άδικο να μην ξεκινήσουν τα σωματεία. Διότι  όλο αυτό , θα το πληρώσουν οι παράγοντες! Με βάση λοιπόν όλο αυτό το σκεπτικό, πήραμε την απόφαση  να μην ψηφίσουμε υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων»!

  • Θεωρώ  ότι πάντα στις Γ.Σ. είστε επιφυλακτικώς?

«Μερικές φορές ψηφίζουμε  στις Γ.Σ. χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες! Και εγώ επειδή εκ φύσεως είναι επιφυλακτικώς, πάντα σκέφτομαι πως θα κρατήσουμε  όρθιες τις ομάδες μας! Για αυτό και τώρα που μιλάμε, με προβληματίζει πλέον, το τι θα προκύψει από την κόντρα ΕΠΟ – Αυγενάκη! Για αυτό αυτοί που ψήφισαν την διακοπή, θα πρέπει τώρα  να αναλάβουν και τις ευθύνες τους»!

  • Αλήθεια ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην Ηλεία?

«Στην  ΕΠΣ Ηλείας, η πλειοψηφία των σωματείων είναι μαζί μας, και φυσικά με την θέση  που πήραμε στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΠΟ! Φυσικά  το μεγαλύτερο προβληματισμό τον έχουν οι ομάδες της Γ΄ εθνικής που έχουν τεράστια έξοδα επιβίωσης! Εμείς από την πλευρά μας τους λέμε,  να κάνουν υπομονή και να περιμένουν»!

  • Μέχρι πότε κ. πρόεδρε να περιμένουν οι ομάδες?

« Θα μου επιτρέψετε εδώ να κάνω μια προσωπική πρόβλεψη: «Εγώ προσωπικά έως τα Χριστούγεννα  δεν βλέπω έναρξη των πρωταθλημάτων!». Μακάρι φυσικά να διαψευσθώ! Όμως στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει σημείο προσέγγισης, Πολιτείας και ΕΠΟ! Το ποδόσφαιρο είναι για ενώνει και όχι να χωρίζει! Όμως αυτό δεν το έχουν καταλάβει  οι αρμόδιοι, και ιδίως εκεί στην ΕΠΟ!  Για αυτό και εγώ  όπως έχετε δει με όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ είμαι απέναντι! Καθώς  η ΕΠΟ  δεν σέβεται τον κόπο του ερασιτέχνη παράγοντα, να κρατήσει όρθια την ομάδα του! Ακόμα και η ΦΙΦΑ, με έχει απογοητεύσει με την συμπεριφορά της, καθώς αντί να λύνει προβλήματα, τα κάνει  ποιο περίπλοκα!

  • Κλείνοντας κ. Πρόεδρε θα θέλετε να κάνετε μια προτροπή ώστε να βρεθεί λύση?

« Αν δεν υποχωρήσουν  και οι δυο(μιλάω για την Ελληνική Πολιτεία και την ΕΠΟ), δεν θα υπάρξει λύση! Ας παραμερίσουν  λοιπόν άπαντες… των εγωισμό τους, για το καλό  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»!

Όλη η επικαιρότητα