Εκλογές Εκλογικά Νέα Ελλάδα Πολιτική

Αριστέα Παπαδόπουλου: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις Νεκτάριο Φαρμάκη

Ακούστε το άρθρο

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Ελληνικός λαός επιβεβαίωσε με τον πιο ισχυρό τρόπο την επιθυμία του για πολιτική αλλαγή και την αποδοκιμασία του στη σημερινή κυβέρνηση. Συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές και τους υποψήφιους Περιφερειάρχες που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Απο την αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει διαρκώς τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία με τους νέους Περιφερειάρχες για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, όταν αναλαβει τη διακυβέρνηση της χώρας με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές. Ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 2 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε : «Ο ρόλος των Περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι’ αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο συνδυασμος της παράταξης του Νεκτάριου Φαρμάκη «’Oλα από την αρχή» ήρθε πρώτος, διαπερνώνταςτις στενές κομματικές γραμμές, αφού προσέγγισε ανοιχτά όλη την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και οι πολίτες τίμησαν με τη ψήφο τους το συνδυασμό και τις επιλογές του σε πρόσωπα για τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης, η οποία παραδίδει την Περιφέρεια σε χειρότερη κατάσταση απ’ότι την παρέλαβε.H Περιφέρεια μας έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και είναι πρώτη σε ποσοστά ακραίας φτώχιας. Είμαστε, η 8η από τις 13 Περιφέρειες σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και η 11η από τις 13 σε ταξιδιωτικές εισπράξεις. Επιπλέον, αντί για αύξηση, έχουμε μείωση παραγωγής και εξαγωγών. Είναι ξεκάθαρο, ότι προκοπή με τον κ. Κατσιφάρα, ούτε είδαμε, ούτε πρόκειται να δούμε ποτέ!

Ειδικά στην Ηλεία, τα σημάδια της εγκατάλειψης και της απαξίωσης είναι εμφανή σε όλους. Είναι τουλάχιστον μεγάλη προσβολή για τους Ηλείους η παράταξη του κ. Κατσιφάρα να μοιράζει φυλλάδια με τα έργα που έγιναν στην Αχαία (!!!) ώς επιτυχημένος απολογισμός της θητείας του και να θεωρείως «δεδομένους» υποστηρικτές του όσους συμπολίτες μας δεν ψήφισαν τον Νεκτάριο Φαρμάκη την προηγούμενη Κυριακή.

Είναι εμφανές ότι ο κ.Κατσιφάρας δεν αντιλήφθηκε πως οι πολίτες της Ηλείας θα επιλέξουν ένα αύριο χωρίς διαχωρισμούς και ψευτοδιλήμματα. Αυτό το απέδειξε στο πρώτο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών και θα το επιβεβαίωσει με εκκωφαντικό τρόπο στις επαναπλητικές εκλογές στις 2 Ιουνίου στηρίζοντας με τη ψήφο του τον Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε : «Ξέρουμε πως μόνο μαζί με την κοινωνία θα πετύχουμε τη μεγάλη ποιοτική αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα. Και η τοπική κοινωνία δεν χωρίζεται στους μεν και στους δε. Δεν μιλήσαμε και δεν θα μιλήσουμε ποτέ για διαφορετικούς κόσμους, αφού για εμάς υπάρχει μόνο ένας κόσμος. Είναι ο αδικημένος και απογοητευμένος κόσμος της Δυτικής Ελλάδας που, στο σύνολό του, ζει κάτω από τις δυνατότητές του. Ήρθε ή ώρα να το αλλάξουμε αυτό…»

Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας είμαστε όλοι εμείς ! Η δική μας Περιφερειακή Αρχή θα είναι όλων των πολιτών, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Με χαμόγελο και αισιοδοξία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις Νεκτάριο Φαρμάκη !

Αριστέα Παπαδοπούλου

Εκπαιδευτικός, Μ.Ed.

τ. Αν. Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

Όλη η επικαιρότητα