Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Αριστερή Παρέμβαση: Για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Ελλάδα και τη στάση μας στο β’ γύρο

Ακούστε το άρθρο

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, νεολαίους, ανθρώπους του αγώνα και των κινημάτων που με τη ψήφο τους την Κυριακή στις 26 Μάη, σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη διαρκή ευρωμνημονιακή επίθεση που δέχεται ο λαός μας. Με τη συμβολή τους η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα έλαβε 5.400 ψήφους και με την έδρα που κατοχυρώνει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξει να συμβάλλει ως φωνή των αγώνων και των τοπικών κινημάτων της Δυτικής Ελλάδας.

Τα μέλη και οι φίλοι της Αριστερής Παρέμβασης έδωσαν με μεγάλη αυταπάρνηση τη δύσκολη μάχη των περιφερειακών εκλογών, κόντρα στο χρόνο, την γραφειοκρατία, τα οικονομικά εμπόδια, την απογοήτευση, την παραίτηση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμβολή της νεολαίας στην προεκλογική μας εξόρμηση που φρόντισε, μαζί με το δυναμικό παλιών και νέων μελών της ΑΡΠΑ, η φωνή της ασυμβίβαστης αντικαπιταλιστικής αντιδιαχειριστικής αριστεράς να φτάσει παντού.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως οι δυνάμεις που στηρίχτηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ενισχυμένες, τη στιγμή που υπάρχει μια σαφής υποχώρηση των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς. Παρόλα αυτά αποδεικνύεται πως η Αριστερή Παρέμβαση αποτελεί μια περιφερειακή κίνηση με αντοχή, κομμάτι του ρεύματος των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων που καταγράφηκε πανελλαδικά ως ένα ρεύμα υπαρκτό και πολιτικά υπολογίσιμο σε 12 Περιφέρειες και σε πολλούς Δήμους.

H μεγάλη πτώση των ποσοστών της φασιστικής Χρυσής Αυγής στη περιφέρεια, δεν συνεπάγεται ταυτόχρονη μείωση των εθνικιστικών, ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων. Δεν εφυσυχαζόμαστε μπροστά στις μάχες που έχουμε να δώσουμε απέναντι στο φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και κάθε είδους διακρίσεις.

Για εμάς η επόμενη ημέρα, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα βρει τους υποστηριχτές των μνημονίων, της δημοσιονομικής φυλακής και ευρωενωσιακής σταθερότητας να ψηφίζουν όλοι μαζί τα κρίσιμα αντιλαϊκά μέτρα ανεξάρτητα από τα ποσοστά που λάβανε.

Γιατί στόχος τους είναι κοινός, με όλες τις επιμέρους διαφορές τους. Να εμπεδωθεί η μνημονιακή σταθερότητα κι η απαρέγκλιτη επιβολή της για τις επόμενες δεκαετίες με την προώθηση μιας πρωτοφανούς καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που ετοιμάζουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι στο τομέα της έρευνας –εξόρυξης υδρογονανθράκων , της βιομηχανίας και των μεταφορών , με τη διάλυση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και τη γιγάντωση του τουριστικού κεφαλαίου.

Για αυτό το λόγο στη κάλπη της Κυριακής 2 Ιούνη ρίχνουμε διπλό μαύρο τόσο στη παράταξη Φαρμάκη όσο και στη παράταξη Κατσιφάρα που στην ουσία συναινούν στην εξυπηρέτηση της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής. Δεν επιλέγουμε «διαχειριστή» της βάρβαρης πολιτικής του τοπικού κράτους-κυβερνήσεων-ΕΕ.

Μόνη ελπίδα για τους εργαζομένους, τη νεολαία, αυτούς που παράγουν τον πλούτο στη Δυτική Ελλάδα, η στάση εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου το επόμενο διάστημα, για να αναπτυχθούν αγώνες διεκδίκησης και επιβολής των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Αυτή τη στάση θα υπηρετήσει πιστά η Αριστερή Παρέμβαση, μετατρέποντας κάθε ψήφο που πήραμε σε αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου, για να υπάρξει μια πραγματική λαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα όργανα του ίδιου του λαού, που θα στέκεται εμπόδιο στα αντιδραστικά τους σχέδια.

Το επόμενο διάστημα, θα επανέλθουμε με συνολική τοποθέτηση για την αποτίμηση των περιφερειακών εκλογών και της παρέμβασής μας μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, ενόψει των κρίσιμων μαχών που ανοίγονται μπροστά μας.

Καλούμε όλους τους φίλους και φίλες, που υποστήριξαν με την ψήφο τους Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, να παραμείνουν ενεργητικά δίπλα στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε. Τους καλούμε να συμμετέχουν και στην Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, που θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, με συνελεύσεις και ολομελειακές διαδικασίες, με συλλογική εκπροσώπηση και εναλλαγή.

Όλη η επικαιρότητα