Ελλάδα Ηλεία

Αριστοτελεία Δόγκα: Η πρώην Εισαγγελέας Αμαλιάδας που συγκλόνισε στη δίκη για τη δολοφονία της Ε. Τοπαλούδη

Η πρώην Εισαγγελέας Αμαλιάδας κα Αριστοτέλεια Δόγκα, είναι η Εισαγγελέας Έδρας  του ΜΟΔ Αθηνών στην δίκη για την κακοποίηση και  άγρια δολοφονία  της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο, η οποία με την αγόρευσή της συγκίνησε το πανελλήνιο!

Με μια αγόρευση – «καταπέλτη» η κα Δόγκα εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι διαισθάνονταν ότι θα ήταν εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση αυτή, λέγοντας ότι η Ελένη Τοπαλούδη θα είναι πλέον «η δική της Ελένη» και ότι αυτός ο άνθρωπος που δεν γνώρισε αλλά «χάθηκε» τόσο άδικα και με τέτοιο βάναυσο τρόπο θα την «ακολουθεί» σε όλη της τη ζωή.

Η κα Δόγκα και ως Εισαγγελέας Αμαλιάδας είχε χειριστεί διάφορες σημαντικές υποθέσεις, όπως τον βιασμό μιας 90χρονης στον νομό μας πριν από χρόνια, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ είχε κάνει μια σειρά παρεμβάσεων για τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω προανακρίσεων και πιέσεων προς τις αρμόδιες αρχές για την διαμόρφωση χώρων σύμφωνα με την νομοθεσία.

«Ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή…»

Όσον αφορά στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, η κα Δόγκα ανέφερε κατά την αγόρευσή της  ότι:  «Αυτή την υπόθεση της Ελένης -Ελένη θα την λέω εγώ- την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. (…) Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. (…) Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Η εισαγγελέας εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα»… Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα «αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου». Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά… Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. (…) Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. (…) Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που παρακολουθούσε την αγόρευσή της και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας κοιτώντας τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, είπε: «Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε έιναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -αν πιέζανε- ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης –«μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε- απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του…», είπε η εισαγγελέας.

Η μητέρα της Ελένης ξέσπασε κατά τη διαδικασίας και, απευθυνόμενη στους δυο νεαρούς κατηγορούμενους, τους ζητούσε να την κοιτάξουν κατά πρόσωπο…

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να κριθούν ένοχοι τόσο ο 23χρονος Ροδίτης όσο και ο 21χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η αδικοχαμένη φοιτήτρια «ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός».

«Μεγαλώσατε ένα παιδί τέρας» είπε μάλιστα στον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη και τόνισε πως θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα καθώς θεωρεί, όπως είπε, πως τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά «γνώριζαν». Αναφέρθηκε ειδικά στην εξαφάνιση ενός στρώματος από το σπίτι -«σε αυτό μαρτύρησε επί ώρες η Ελένη» είπε- αλλά και σε προσπάθεια του πατέρα να πείσει ιδιώτη ψυχίατρο να εκδώσει γνωμάτευση ότι ο γιος του είναι ψυχωτικός ώστε να έχει το ακαταλόγιστο.

Ζητήθηκε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον της…

Χθες πάντως ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Δημήτρης Βερβερέσος ζήτησε να  κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της κας Δόγκα  για τους  «εξόχως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς της και συλλήβδην στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, « στους οποίους προέβηκε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της στη δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο».

Η κα Δόγκα μετά από αυτή την εξέλιξη δήλωσε ότι προτίθενται να απέχει πλέον από την δίκη, ωστόσο λίγο αργότερα έλαβε εντολή να παραμείνει στην έδρα του ΜΟΔ από τον προϊστάμενο της.

Η τρυφερή ανάρτηση

Η μητέρα της άτυχης 21χρονης, κ. Κούλα Τοπαλούδη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, έκοψε μερικά κόκκινα τριαντάφυλλα και μετά τη δίκη, ο πατέρας της κοπέλας, τα έδωσε στην Εισαγγελέα, λέγοντας της πως “είναι από την Ελένη”.

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς, η Εισαγγελέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τη φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που της έδωσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, τα οποία τοποθέτησε σε βάζο πάνω στο γραφείο της.

Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ“, έγραψε η κ. Δόγκα.

εισαγγελέας

Όλη η επικαιρότητα