Αθλητισμός

Αρκετοί Ηλείοι-ες στον Μαραθώνιο Αθηνών – Για την συμμετοχή και την άθληση…

Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή (12/11) πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο δρομικό event της χώρας, με περισσότερους από 50.000 δρομείς από 101 διαφορετικές χώρες να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου.

Ο Κενυάτης Σάμουελ Καλαλέι ήταν ο μεγάλος νικητής του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με χρόνο 02:12:16. Στις γυναίκες, η Μπαντάνε Μπεντάτου Χίπρα κατέκτησε την πρώτη θέση. Πρώτος Έλληνας ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και πρώτη Ελληνίδα η αθλήτρια του Stoiximan.gr, Ράνια Ρεμπούλη.

Στον μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχαν και αρκετοί Ηλείοι αθλητές και αθλήτριες, που έτρεξαν για την συμμετοχή και φυσικά για να έχουν να θυμούνται την παρουσία τους σε μια αθλητική διοργάνωση τόσο μεγάλης σημασίας.

Μεταξύ των αθλητών που συμμετείχαν ήταν και έξι εκπρόσωποι του Κόροιβου Αμαλιάδας, και συγκεκριμένα η Γιώτα Χρονοπούλου που έτρεξε στον τελικό του RUN GRECCE στα 3 χλμ, όπου ήταν 10η με χρόνο 11λ.22δευτ., η Αγγελική Λαμπροπούλου που έτρεξε στα 10 χλμ και είχε χρόνο 53λεπτ., ο Γιάννης Αγαλιώτης που έτρεξε στα 42 χλμ του κλασικού μαραθωνίου, ο Γιώργος Μόραγλης που είχε χρόνο 3ω.34λ στα 42 χλμ., ο Νίκος Σταθακόπουλος που συμμετείχε στα 42 χλμ. και ο Βλάσσης Ρούτσης που συμμετείχε επίσης στα 42 χλμ.

Νίκος Σταθακόπουλος: “Μπορεί να μην μπόρεσα να κάνω ένα προσωπικό ρεκόρ στο κλασικό μαραθώνιο, αλλά δεν τα παρατάω ποτέ…”
Γιώργος Πόπορης: “Είναι υπέροχο το συναίσθημα το να νιώθεις ότι φίλοι και γνωστοί σπαταλάνε έστω και ένα λεπτό για να σου στείλουν ένα μήνυμα…μια ευχή!! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!!”
Ο Γιάννης Αγαλιώτης έτρεξε στα 42 χλμ του κλασικού μαραθωνίου.
Η Γιώτα Χρονοπούλου έτρεξε στον τελικό του RUN GRECCE στα 3 χλμ, ενώ η Αγγελική Λαμπροπούλου έτρεξε στα 10 χλμ.
Η Γιώτα Χρονοπούλου με τον προπονητή του Κοροιβου Γιάννη Λαλιώτη.

Όλη η επικαιρότητα