Categories: Κόσμος

«Θυμήσου το Μέλλον»- Μαγικές εικόνες από το Καρναβάλι της Βενετίας

Share

Το Καρναβάλι της Βενετίας για το 2022 ξεκίνησε και οι μαγικές εικόνες με τις βενετσιάνικες φιγούρες έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Με τίτλο «Remember The Future-  Nebula Solaris» το Καρναβάλι θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου.

Το «Nebula Solaris» είναι ένας φόρος τιμής στη Βενετία και τα 1600 χρόνια ιστορίας της με μια παράσταση στο νερό, που είναι το στοιχείο με το οποίο η πόλη έχει δημιουργήσει τον πιο οικείο δεσμό της.

Είναι το αποτέλεσμα ενός σύνθετου έργου, με παραστάσεις ζωντανές, φωτεινές, γεμάτες χρώματα.

Υπό τη διεύθυνση του Anton Bonura με τη συμβολή των «Opera Fiammae» και «Viorica», διοργανώθηκε μία φαντασμαγορική βραδιά, όπου τα θεμελιώδη στοιχεία του νερού, της γης και της φωτιάς συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν, όπως εξηγούν και οι επιμελητές, «ευφάνταστα οράματα βυθισμένων κόσμων και μελλοντικών πολιτισμών».

Φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες σε σχέση με το παραδοσιακό πρόγραμμα καθώς θα απουσιάζουν αγαπημένες εκδηλώσεις όπως το Πέταγμα του Αγγέλου και ο Διαγωνισμός Κουστουμιών.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, περίπου 50.000 επισκέπτες έφτασαν στη Βενετία για την έναρξη του καρναβαλιού, ένας αριθμός που θεωρείται μικρός για τα δεδομένα της πόλης αυτή την εποχή.