Κόσμος

Αρκούδα έφαγε το χέρι τρίχρονης σε ζωολογικό κήπο

af5b7565be03d510666a741fc88ad9fd.jpg

Σε νοσοκομείο της Ρωσίας κατέληξε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, όταν επισκέφθηκε τον ζωολογικό κήπο που εργάζεται ως καθαρίστρια η μητέρα της. 

Η μαμά της μικρής Ντάσα πήρε την κόρη της στη δουλειά, καθώς δεν είχε ποιος να την κρατήσει. «Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά μια θέση για την Ντάσα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, έτσι όταν δεν έχω κανέναν να την φροντίσει την παίρνω μαζί μου», λέει η μητέρα της Όλγα.

Όμως, η τελευταία φορά που την πήρε μαζί της δεν είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες, αφού η μικρή δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έχασε το χέρι της. Καθώς η Ντάσα πόζαρε με χαρά μπροστά από το κλουβί μίας αρκούδας, το μεγαλόσωμο θηλαστικό άρπαξε το χέρι της και άρχισε να το τρώει! 

«Η αρκούδα ζει σε ένα κλουβί στο πάρκο και η μικρή ήθελε να έχει μια φωτογραφία για να τη δείξει στους φίλους της. Την προειδοποίησα να μην πάει πάρα πολύ κοντά, αλλά έμεινε μόνη της για λίγα δευτερόλεπτα, επειδή μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό.  Γύρισα την πλάτη μου μόνο για ένα δευτερόλεπτο όταν άκουσα ξαφνικά τα ουρλιαχτά της και όταν έτρεξα πίσω τη βρήκα ξαπλωμένη στο έδαφος δίπλα στο κελί της αρκούδας», λέει η μητέρα της.  

«Προσπάθησα να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες και την πήρα στο τοπικό νοσοκομείο. Αλλά εκεί οι γιατροί είπαν ότι δε μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια. Δεν υπήρχε καν ένα ασθενοφόρο για να μεταφέρει το κορίτσι μου στο πλησιέστερο νοσοκομείο», συνέχισε.

Αφού βρήκε ένα αυτοκίνητο, πέρασε σχεδόν μια ώρα στο δρόμο, πριν τελικά φτάσουν στην πλησιέστερη μονάδα επειγόντων περιστατικών. Εκεί οι γιατροί πήγαν την τρίχρονη Ντάσα κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 

Μετά την επέμβαση, η μικρή πέρασε αρκετές ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά οι γιατροί λένε ότι πλέον η κατάστασή της είναι σταθερή και εκτός κινδύνου, αν και της λείπει το ένα χέρι και έχει μία μακρά περίοδο θεραπείας και αποκατάστασης μπροστά της. 

Ο πατέρας της Ντάσα είπε ότι είναι ευτυχής που η κόρη του είναι ζωντανή, αλλά κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές που δεν παρέχουν αρκετές θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, καθώς αν συνέβαινε αυτό τίποτα κακό δεν θα είχε πάθει η μικρή. 

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα