Ηλεία

Αρκούδι-Αποχαιρέτησαν τον Γερμανό φίλο τους, Mike Hubacek

Στην Ηλεία που αγάπησε και στην ελιά που φύτεψε
Ακούστε το άρθρο

«Αντίο» με έναν διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο, επέλεξαν να πουν, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, ενός Γερμανού τουρίστα, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά. Ο Mike Hubacek, από το Μόναχο, είχε αγαπήσει ιδιαίτερα την Ηλεία και στο διάστημα που βρισκόταν στον τόπο μας για τις διακοπές του, είχε προβεί στην υιοθεσία μιας ελιάς, από το πρόγραμμα που υλοποιεί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κληματαριά στο Αρκούδι, Χρύσανθος Μουρτζίνης και το οποίο σημειώνει ένθερμη ανταπόκριση από πολλούς τουρίστες.

Έτσι και ο άτυχος άνδρας, είχε αποκτήσει μια ελιά που φέρει το όνομά του και κάθε χρόνο την επισκεπτόταν με την οικογένειά του στο Αρκούδι. Ωστόσο η φετινή χρονιά «έκρυβε» ένα τραγικό γεγονός, καθώς ο Mike Hubacek έφυγε ξαφνικά για το μεγάλο ταξίδι, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν τόσο στην Ηλεία όσο και στη γενέτειρά του.

Με τα αγαπημένα του τραγούδια

Κρατώντας τις όμορφες στιγμές που πέρασαν στον τόπο που είχε ο ίδιος αγαπήσει, το Αρκούδι, η σύζυγός του, Μόνικα αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του, επισκεπτόμενη το προηγούμενο διάστημα τον χώρο που μεγαλώνει και αναπτύσσεται η συγκεκριμένη ελιά.

Έφερε όμως μαζί της και τον αγαπημένο της σύζυγο, Mike, καθώς επέλεξε να εναποθέσει την στάχτη του δίπλα στο δέντρο που ο ίδιος είχε υιοθετήσει. Έτσι με μια λιτή συγκινητική τελετή την οποία συνόδευαν τα τραγούδια που αγαπούσε και με την παρουσία συγγενών και φίλων του άτυχου άνδρα, η σύζυγός του, είπε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο της.

«Ένα αντίο στον φίλο Mike Hubacek στο δεντράκι του που φέρει το όνομα του και στον τόπο που αγάπησε», έγραψε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδιοκτήτης της πρωτοβουλίας των υιοθεσιών, Χρύσανθος Μουρτζίνης, ο οποίος τόνισε πως για πρώτη φορά από τότε που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η οικογένεια αποθανόντος επιλέγει με αυτό τον τρόπο να αποχαιρετίσει το αγαπημένο της πρόσωπο.

«Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η απόφαση της συζύγου του φίλου μας από την Γερμανία, που αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του αγαπημένου της. Αυτό αποδεικνύει και το δέσιμο των τουριστών με τον τόπο μας, που έχουν αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία της υιοθεσίας», τόνισε ο κ. Μουρτζίνης.

Όλη η επικαιρότητα