Ηλεία Πολιτική

«Άρωμα» Ηλείας στο ΠΑΣΟΚ: Ισχυρή εκπροσώπηση του νομού στη νέα κεντρική επιτροπή

Όγδοος πανελλαδικά ο Θοδωρής Λώλος - Όλα τα ονόματα και οι πρώτες δηλώσεις
Ακούστε το άρθρο

Εντονο ηλειακό «χρώμα» θα έχει η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όπως αυτή πρόεκυψε από τις εκλογές τις περασμένης Κυριακής, με τα αποτελέσματα να οριστικοποιούνται χθες και όλους τους Ηλείους που έθεσαν υποψηφιότητα, να εκλέγονται στην νέα ΚΠΕ του κόμματος.

‘Εκτός από τον Μιχάλη Κατρίνη, του οποίου η θέση ως βουλευτής στην Κεντρική Επιτροπή είναι εξ οφίτσιο, εκλέχτηκαν ακόμα ο Θοδωρής Λώλος ο οποίος σημείωσε την τεράστια επιτυχία της 8ης θέσης πανελλαδικά προσπερνώντας μεγάλα ονόματα της παράταξης, ο Γιάννης Κουτσούκος, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Μανδαράκης, η Ρόη Αντωνοπούλου, η Εύη Βεργοπούλου, η Δήμητρα Λοΐζου και ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ενώ μέχρι χθες το βράδυ το μόνο που δεν είχε ξεκαθαρίσει ήταν η είσοδος της Βασιλικής Μπίκου λόγω των ποσοστώσεων.

Παράλληλα, τρεις ακόμα Ηλείοι – εκτός «τειχών» όμως τα τελευταία χρόνια – που πέτυχαν την εκλογή τους είναι ο Δημήτρης Δρακόπουλος από τον Πύργο, η Νανά Βρυώνη από το Βαρθολομιό και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος από την Αμαλιάδα. Πλέον, στο μικροσκόπιο της Χαριλάου Τρικούπη μπαίνει η λίστα των εκλεγμένων στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκλογής Γραμματέα και του 31μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος- του πιο ευέλικτου οργάνου για την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Ένας στους δύο Συνέδρους (δηλαδή 2258 από τους 4493) ψήφισε για την Κεντρική Επιτροπή με τα 301 εκλεγμένα μέλη τον «άνθρωπο του προέδρου», Ανδρέα Σπυρόπουλο. Το «παζλ», έτσι όπως διαμορφώνεται, επιβεβαιώνει την άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο εσωκομματικό σκηνικό και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ενδιαφέρουσες πλευρές της. Ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, η υποψηφιότητα του οποίου συγκέντρωσε παραπάνω ψήφους από τις παπανδρεϊκές, κατάφερε να μπει «σφήνα» στο βασικό δίδυμο του Ν. Ανδρουλάκη, τους κ.κ. Σπυρόπουλο και Ξεκαλάκη και να εκλεγεί στη δεύτερη θέση. Το βλέμμα τώρα στελεχών και βουλευτών που συμμετέχουν χωρίς «σταυρό» στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στρέφεται στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, όπου θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας και το 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναμένεται ότι θα «σαρώσει» και σε αυτήν την κάλπη, ενώ στο Πολιτικό Συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις. Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη πάντως -μετά το φινάλε του Συνεδρίου με τα σημαντικά ποσοστά ανανέωσης σε κλίμα ενότητας- είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε κάθε, ώστε το κόμμα να αποδειχθεί καλά προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Ο ίδιος αλλά και το σύνολο των στελεχών που πήραν τον λόγο στο Συνέδριο συμφωνούν ότι «ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ» για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην εθνική κάλπη. Γι’ αυτό και μέσα στον Ιούνη θα ξεκινήσουν νέο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια αλλά και στο λεκανοπέδιο, όπου η προσδοκώμενη αύξηση των ποσοστών εκτιμούν ότι θα αλλάξει την εικόνα πανελλαδικά.

Εύη Βεργοπούλου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «Ο αγώνας συνεχίζεται!»

«Με την ευκαιρία της επανεκλογής μου για 3η φορά στην ΚΠΕ, από τα δύσκολα χρόνια του 2015 στο μικρό τότε «Πανελλήνιο» που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ «Κρατώντας την αλήθεια ψηλά», στον προχθεσινό θρίαμβο του κατάμεστου γηπέδου ΤΑΕ ΚWON DO, με πυξίδα την «κοινωνία στο προσκήνιο», θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες/ους τις/τους συντρόφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Τέλος, να δώσω συγχαρητήρια και να καλωσορίσω τα μέλη από την Ηλεία που εκλέγονται για πρώτη φορά. Ο αγώνας για μένα δεν ξεκινάει σήμερα, απλά συνεχίζεται για να φτάσουμε την προοδευτική παράταξη εκεί που της αξίζει για να δώσουμε προοπτική στον ελληνικό λαό. Καλή μας συνέχεια!».

Bασίλης Μανδαράκης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «Τώρα αρχίζουμε!»

Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους για να εκλεγώ στην νέα ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην επιλογή σας, όπως έκανα μέχρι σήμερα, με ξεκάθαρη άποψη, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις, για ισχυρό Σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ! Δεν τελειώσαμε με την αλλαγή του ονόματος, τώρα αρχίζουμε. Χρειάζεται προγραμματικός συνασπισμός εξουσίας με μεγαλύτερη ακόμη διεύρυνση προς τους πολίτες της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και τις υγιείς δυνάμεις του ορθολογισμού! Σταθερά απέναντι στον Αριστερό και Δεξιό λαϊκισμό για το καλό του χώρου και της χώρας. Προτάσσοντας προγραμματικές δίκαιες μεταρρυθμιστικές πολιτικές, μέσα στις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, για τις μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια που απαιτείται, για την πιο γρήγορη ενοποίηση της Ευρώπης απαραίτητη στο νέο μεταβαλλόμενο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Δήμητρα Λοΐζου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η τιμή μεγάλη, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη!»

«Δώσαμε μία ωραία μάχη, με αρκετό άγχος και κούραση….κυρίως όμως με ήθος και αξιοπρέπεια! Στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., συνάντησα συντρόφους και γνώρισα ακόμα περισσότερους, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και μου χάρισαν την επανεκλογή μου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Ευχαριστώ πολύ όλους σας…..συντρόφους από Ηλεία, συναδέλφους, φίλους και τα αδέρφια μου από το 2ο σπίτι μου, την όμορφη Ζάκυνθο! Συγχαρητήρια σε όλους που εκλέχτηκαν και στους συντρόφους από την Ηλεία! Η τιμή μεγάλη, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη!».

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Να πετύχουμε για την κοινωνία και τη χώρα!»

«Ευχαριστώ θερμά, τα μέλη – συνέδρους του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, για την εκλογή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο με την κοινωνία στο επίκεντρο. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας θα αναμετρηθεί με τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, διαμορφώνοντας τις διεξόδους που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και η χώρα. Με όρους πραγματικής πολιτικής και όχι με επικοινωνιακά ή άλλα μυθεύματα που θα εξανεμιστούν σε ελάχιστο χρόνο, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επανέρχεται πάλι πολιτικά, με την, κατά τα άλλα, ώριμη κοινωνική συνθήκη για αντιπροσώπευση και έκφραση, της διαχρονικά πλειοψηφούσας παράταξης του κέντρου. Ευχαριστώ θερμά, τα μέλη – συνέδρους, για την ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό μου, της εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Συγχαίρω ιδιαίτερα την Ρόη Αντωνοπούλου, την Εύη Βεργοπούλου, την Δήμητρα Λοϊζου, την Βασιλική Μπίκου, τον Θοδωρή Λώλο, τον Γιάννη Κουτσούκο, τον Γιώργο Μπουλμπασάκο και τον Βασίλη Μανδαράκη για την επιτυχία και εκλογή τους. Η Ηλεία, με την ισχυρή εκπροσώπηση στην Κεντρική Επιτροπή, με τη Ν.Ε, τις δημοτικές οργανώσεις και τον Βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, θα ενισχύσει την φωνή της και θα διαμορφώσει νέες εξελίξεις. Μαζί με την νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουμε μία δυνατότητα. Να πετύχουμε για την κοινωνία και τη χώρα. Οι Έλληνες έχουμε μόνο μια δυνατότητα: να πετύχουμε, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ σε κλίμα ενότητας, εμπνέει προοπτική, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, πατριωτισμό και βούληση για μια νέα αρχή, για μια νέα αλλαγή, τόσο στο πολιτικό αφήγημα αναφοράς (σοσιαλδημοκρατία) όσο και στο πολιτικό πρόταγμα και διακύβευμα».

Ρόη Αντωνοπούλου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «Σε αυτή την καθοριστική μάχη θα δώσουμε το “παρών” και θα νικήσουμε»

«Σήμερα, που βιώνουμε ένα ανελέητο παιχνίδι εντυπώσεων θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η δημοκρατική παράταξη δεν αφορίζεται πολιτικά. Γιατί έμαθε να προτάσσει τις δημοκρατικές της αξίες. Και η πολιτική δικαίωση θα έρθει. Αρκεί σε κάθε πολιτικό μας βήμα, να είμαστε εμείς οι πολιτικοί υπηρέτες των ανθρώπων χωρίς την παραμικρή αίσθηση μειονεξίας. Να αντιστρέφουμε τους όρους και τους ρόλους. Να εργαζόμαστε υπέρ του αδύναμου, να αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι αδύναμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβιάζουμε βασικούς ηθικούς και αξιακούς κανόνες. Οι παραπάνω σκέψεις / τοποθετήσεις ας αποτελέσουν τη βάση προκειμένου να οικοδομήσουμε σωστά και στέρεα ύστερα από το πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την πορεία του χώρου μας, 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ…. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τα μέλη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που μου εμπιστεύτηκαν μια θέση στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Μαζί με τα άξια μέλη από την Ηλεία μας που εξελέγησαν, τον βουλευτή μας, τη Νομαρχιακή και Δημοτικές και τοπικές επιτροπές, και πάνω από όλους, τον κόσμο που μας εμπιστεύθηκε και που – πάρα τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε το κόμμα μας- πιστεύει στις αξίες και τα ιδανικά του χώρου μας, θα ενισχύσουμε την κοινή μας προσπάθεια. Αταλάντευτα, δημιουργικά και ενωτικά. Σε αυτή την καθοριστική μάχη θα δώσουμε το “παρών” και θα νικήσουμε. Η “μεγάλη εικόνα“ της Κεντρικής Επιτροπής που εξέλεξε το συνέδριο προκαλεί σε όλους μας ικανοποίηση. Ο στόχος της συμμετοχής νέων προσώπων, της εκπροσώπησης όλων των τάσεων και της αποφυγής των αποκλεισμών, επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε πιο ΕΝΩΜΕΝΟ και πιο ΔΥΝΑΤΟ !!!»

Όλη η επικαιρότητα