Αρώματα χώρου που «μυρίζουν» Χριστούγεννα

Share

Είναι υπέροχη αίσθηση να μπαίνετε στο σπίτι μετά τη δουλειά και όλος ο χώρος να μοσχομυρίζει με τρόπο φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

Ο προσωπικός χώρος είναι ιερός, γι’αυτό όλοι μας προσπαθούμε να τον φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Μερικές φορές όμως, όσο κι αν καθαρίζουμε το σπίτι, η δυσοσμία από την κουζίνα και από την «κλεισούρα»
μπορεί να είναι ανυπόφορη.

Αντί να καταφύγετε σε αποσμητικά χώρου του εμπορίου, με επιπτώσεις στην
υγεία και επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον, υιοθετήστε κάποιες απλές συνήθειες που θα κάνουν τον χώρο σας να μοσχομυρίζει συνέχεια.

Αρωματικά πουγκάκια

Θα χρειαστείτε μερικά τούλινα πουγκάκια που όλο και κάποια θα υπάρχουν από βάπτιση ή γάμο, λίγο βαμβάκι και ένα αιθέριο έλαιο. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φαρμακεία.

Βάλτε το βαμβάκι μέσα στο πουγκί και κλείστε το. Τοποθετήστε τα πουγκάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται μια έξτρα αρωματική νότα, όπως ντουλάπες, σε παπουτσοθήκες και σε παπούτσια, σε συρτάρια, σε
κρύσταλλα, στο μπάνιο και όπου αλλού θέλετε. Είναι ένα απολύτως φυσικό αρωματικό που δεν βλάπτει και μπορείτε να το ανανεώσετε μετά από 4-5 εβδομάδες.

Αποξηραμένα λουλούδια

Μπορείτε να πάρετε ένα ματσάκι αποξηραμένα λουλούδια και να στάξετε πάνω τους αιθέριο έλαιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή γιασεμί. Βάλτε έπειτα τα λουλούδια σε ένα μπολ ή σε ένα βάζο μέσα στο σπίτι και θα αισθανθείτε την έντονη μυρωδιά μέσα στον χώρο.

Κανέλα και πορτοκάλι

Μπορείτε να κόψετε μια φέτα πορτοκάλι με την φλούδα και μαζί με δύο ξυλάκια κανέλας να τα ακουμπήσετε σε μια συσκευή αρωματισμού. Μόλις ανάψετε το κεράκι, θα απελευθερωθούν τα αρώματα και ο χώρος θα μοσχομυρίσει, για να
το κάνετε ακόμη πιο έντονο μπορείτε να «στάξετε» 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.