Κόσμος

Αρρωστημένο σχόλιο συνεργάτη του Τραμπ για τον… καρκινοπαθή Μακέιν

Ακούστε το άρθρο

Ο Μακέιν είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τον διορισμό της Τζίνα Χάσπελ ως επικεφαλής της CIA, με την Σάντλερ να σχολιάζει πως αυτό… «δεν είναι κάτι σοβαρό μιας και σε κάθε περίπτωση, θα πεθάνει».

Η Κέλι Σάντλερ η οποία είναι μέλος της ομάδας επικοινωνίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή, που έγινε την Πέμπτη (10.05.2018) κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, ήταν απλώς ένα κακόγουστο αστείο.

Αντιδράσεις από την οικογένεια του Μακέιν

Όμως η σύζυγος του Τζον Μακέιν, Σίντι, το θεώρησε πολύ σοβαρό: «Να σας θυμίσω ότι ο σύζυγός μου έχει οικογένεια, έχει επτά παιδιά και πέντε εγγόνια» έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενη ευθέως στην Κέλι Σάντλερ.

Χωρίς να διαψεύσει τη δήλωση της Σάντλερ, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι εκείνη «σέβεται τις ενέργειες του γερουσιαστή Μακέιν για τη χώρα μας και προσευχόμαστε για τον και την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Το πρόβλημα υγείας του Μακέιν

Ο 81χρονος γερουσιαστής διαγνώστηκε πέρσι με γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και έχει αποσυρθεί εδώ και πολλούς μήνες στο σπίτι του στην Αριζόνα. Ελάχιστοι κοινοβουλευτικοί ή πολιτικοί τολμούν να μιλήσουν δημοσίως για τον θάνατό του.

Ο Μακέιν έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τον διορισμό της Χάσπελ στη CIA, λόγω του αμφιλεγόμενου ρόλου της στις ανακρίσεις υπόπτων μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Για ένα διάστημα η Χάσπελ ήταν επικεφαλής μιας μυστικής φυλακής της CIA στην Ταϊλάνδη, όπου κρατούμενοι υπέστησαν βασανιστήρια.

Ο Μακέιν είχε πολεμήσει στο Βιετνάμ. Ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox Business ζήτησε επίσης συγγνώμη την Πέμπτη από τον γερουσιαστή επειδή δεν αντέκρουσε έναν προσκεκλημένο του ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Μακέιν «έσπασε» από τα βασανιστήρια και μίλησε. Η κατηγορία αυτή είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά το 2008 και αποδείχθηκε ψευδής.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα