Categories: Ελλάδα

Αρσάκειο: Επέστρεψε στο σχολείο ο 15χρονος που έπεσε θύμα bullying – Συνεχίζουν τις απειλές οι νταήδες

Share

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying ενός 15χρονου από συμμαθητές του στο Αρσάκειο, οι οποίοι τον περικύκλωσαν, τον ακινητοποίησαν και έδεσαν με πετονιά το λαιμό και έπειτα ολόκληρο το σώμα του.

Το παιδί επέστρεψε στα μαθήματα του χθες, Δευτέρα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νταήδες συνεχίζουν να απειλούν τα παιδιά να μη μιλήσουν.

«Αισθάνεται δικαιωμένος και δυνατός»

«Την πετονιά την είχε το ένα από τα αγόρια της παρέας στην τσάντα του. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν έχει ξαναγίνει. Είχαν προηγηθεί λεκτικά επεισόδια με την συγκεκριμένη παρέα αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Υπήρχε προηγούμενο με μαθητή που δεν είναι πλέον στο σχολείο και η λεκτική βία συνεχίστηκε στον 15χρονο. Αυτή η παρέα είναι συγκεκριμένη» καταγγέλλει στο LIVE NEWS άνθρωπος από το περιβάλλον του 15χρονου μαθητή.

«Μας το εμπιστεύτηκε ο ίδιος. Και αυτό να μη γινόταν, είχε σημάδια στον λαιμό του και θα το καταλαβαίναμε. Όμως, μας το είπε ο ίδιος. Στην αρχή ήταν φοβισμένος. Πλέον όμως νιώθει δικαιωμένος, δυνατός. Τόσο οι αστυνομικοί, όσο και οι γιατροί και ιατροδικαστές, τον βοήθησαν να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, πόσο σημαντικό και ηρωικό είναι αυτό που κάνει για την ηλικία του. Αντιλαμβάνεται ότι έκανε το σωστό».

Το παιδί, επέστρεψε χθες κανονικά στο σχολείο και τα μαθήματά του. Όλοι όμως, στο περιβάλλον του, μετά τα όσα συνέβησαν ανησυχούν, ειδικά, όπως λένε, γιατί γνωρίζουν ότι και στο παρελθόν, σε παρόμοια περιστατικά, το σχολείο το… ξέχασε.

«Γενικά, υπάρχει μια χαλαρότητα στο σχολείο. Τυπικά, γίνονται ενέργειες κατά της βίας αλλά ουσιαστικά, δεν υπάρχουν μέτρα για να προστατευθούν οι μαθητές. Το bullying είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε όλα τα σχολεία. Προφανώς ευθύνεται το σπίτι και η οικογένεια, αλλά και η εκτίμηση είναι ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει ολιγωρία. Αν είναι να αλλάξει κάτι τώρα είναι η ώρα. Αυτή η καταγγελία ήταν το μοναδικό ‘όπλο’ αντίδρασης στα όσα έζησε το παιδί».

Συνεχίζουν τις απειλές οι νταήδες

Μητέρα μαθητή στο Αρσάκειο, ισχυρίζεται ότι οι γονείς δεν έχουν λάβει ακόμη καμία ενημέρωση για το περιστατικό και ότι οι καθηγητές όταν ρωτήθηκαν από τους μαθητές τι έχει συμβεί, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο.

«25η Μαρτίου στη γιορτή του σχολείου ο κ. Μπαμπινιώτης κούνησε το δάχτυλο στους γονείς λέγοντας ότι μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Ότι θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις, και ότι το σχολείο είναι εδώ να αντιμετωπίσει τα πάντα. Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μην αναστατώνεστε».

Η ίδια μητέρα μάλιστα, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά που κατηγορούνται για το bullying με την πετονιά στον 15χρονο, χθες, πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, έκαναν μάθημα και εκβίασαν τους όποιους αυτόπτες του περιστατικού να μη μιλήσουν γιατί θα πάθουν χειρότερα.

«Τα παιδιά αυτά εχθές πήγανε κανονικά στο σχολείο. Το έκαναν γιατί τι; Περιμένουν να τελειώσει η πειθαρχική εξέταση, η ΕΔΕ, για να μας πούνε τι ακριβώς έχει συμβεί. Όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου δε μιλάνε στους γονείς τους. Όλα τα παιδιά φοβούνται. Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις. Και οι καθηγητές το γνωρίζουν αυτό και δεν κάνουν απολύτως τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, διεξάγεται ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών στο περιστατικό με τον 15χρονο.