Αθλητισμός

Άρση Βαρών: Το «άθλημα των δυνατών», επιστρέφει στην κοιτίδα του Ολυμπισμού

Αρχίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Olympia 2023
Ακούστε το άρθρο

Η Άρση Βαρών πραγματοποιεί θριαμβευτική επιστροφή στις ρίζες του Ολυμπισμού μέσα από μία καινοτόμο εκδήλωση που θα γεφυρώσει το αρχαίο και το σύγχρονο. Μια άρση βαρών, η οποία αναβαπτίζεται, σε μια ανάγκη αποβολής των στοιχείων εκείνων τα οποία την έχουν πληγώσει, εμπέδωσης του ευ αγωνίζεσαι και επιστροφής της στις καρδιές των φιθλάθλων και στις αθλητικές ρίζες.

Ιδανικός τόπος να φιλοξενήσει το νέο αυτό ξεκίνημα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την Αρχαία Ολυμπία, την Ηλεία, την Ολυμπιακή Γη. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μια πρωτοποριακή διοργάνωση άρσης βαρών θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Το European Weightlifting Cup “Olympia 2023” που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδίας Αρσης βαρών, σηματοδοτεί μια αποφασιστική προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και του οράματος για την ανάπτυξη της άρσης βαρών τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Με περίπου 40 συμμετοχές από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Μολδαβία, Ρουμανία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ελλάδα, αλλά και δύο αθλητών από την Ομάδα Προσφύγων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενισχύεται η σημασία και η παγκόσμια εμβέλεια της διοργάνωσης, με την Τελετή Λήξης να γίνεται στο Αρχαίο Στάδιο.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Εκτενέσταση αναφορά και ειδική ενότητα για τον αγώνα, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενδεικτικό του διεθνούς αντίκτυπου που έχει ο αγώνας.

Όλη η επικαιρότητα