Ελλάδα

Άρτα: Βγήκε από την εντατική, αλλά έχει δρόμο μπροστά ο 16χρονος

Ο Γιάννης έχει ανακτήσει πλήρως επαφή με το περιβάλλον
Ακούστε το άρθρο

Η έξοδος του 16χρονου Γιάννη από την εντατική και η γέννηση της αδερφής του, ανήμερα της γιορτής του, απάλυναν για λίγο τον πόνο της οικογένειας και των συγγενών μπροστά στην απίστευτη τραγωδία που έζησαν όταν ο 16χρονος από λάθος εκτίμηση πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον αγαπημένο του θείο την ώρα του κυνηγιού, και μετά αυτοπυροβολήθηκε.

Ο 16χρονος έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον και σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συνεχίζει τη νοσηλεία του σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου της Άρτας. Το θαύμα στο οποίο ήλπιζαν οι γονείς του για την επάνοδο του 16χρονου Γιάννη έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν ο Γιάννης ξύπνησε, μίλησε με τη μητέρα του και την επόμενη μέρα η γυναίκα γέννησε στο ίδιο νοσοκομείο την αδερφούλα του 16χρονου, το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για την καλυτέρευση της υγείας του Γιάννη, ενώ τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα ξεπεράστηκαν, λένε οι γιατροί.

Ο 16χρονος, ο οποίος είχε αυτοπυροβοληθεί όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον αγαπημένο του θείο Γιώργο κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στα βουνά της Άρτας, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της αφύπνισής του στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται. H διαδικασία για τον 16χρονο ξεκίνησε την Τετάρτη το μεσημέρι και εκτυλίχθηκε καλά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η διαδικασία διεκόπη και συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης με τον 16χρονο να ξυπνάει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, οκτώ άνδρες είχαν στήσει καρτέρι και με τα όπλα τους “γεμάτα” περίμεναν να χτυπήσουν το θήραμά τους. Ο 33χρονος θείος του 16χρονου κινήθηκε από τη θέση που ήταν κρυμμένος με αποτέλεσμα ο 16χρονος Γιάννης να νομίσει ότι περνάει αγριογούρουνο από το σημείο και να σκοτώσει άθελά του, τον αγαπημένο του θείο.

Μη μπορώντας να πιστέψει το νεαρό αγόρι τι είχε συμβεί και πριν προλάβει κάποιος από την υπόλοιπη ομάδα να αντιδράσει, έστρεψε την καραμπίνα προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε. Οι γιατροί αφαίρεσαν από τον 16χρονο το 1/3 του ενός πνεύμονα ενώ τα σκάγια τον βρήκαν μόλις 2,3 χιλιοστά από την καρδιά.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα