Ηλεία

Πυρκαγιά κοντά στην Αρτέμιδα – Μεγάλη αναστάτωση στο χωριό – Συνελήφθη 85χρονος

Συνελήφθη ένας άνδρας περίπου 85 ετών, με τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα φαίνεται πως κυλά για ακόμα μια χρονιά η περίοδος πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής με τα φαινόμενα πυρκαγιάς να είναι συχνά, ωστόσο μέχρι στιγμής σε ότι αφορά τις υπαίθριες πυρκαγιές οι παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής είναι πάντα έγκαιρες.

Ενδεικτικό παράδειγμα η σημερινή μέρα, όπου παρά τους ανέμους που έπνεαν τα κλιμάκια της υπηρεσίας μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Χρονικά αλλά και σε μέγεθος πρώτη ήταν η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αρτέμιδας και πιο συγκεκριμένα σε ρεματιά με καλάμια και βάτα, όπου λόγω του ισχυρού ανέμου στην περιοχή αλλά και της απόστασης από την κοινότητα, έσπευσαν στο σημείο άμεσα 5 οχήματα με 11 πυροσβέστες και δόθηκε μάχη προκειμένου να οριοθετηθεί και να κατασβεστεί πλήρως.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο περιστατικό που φαίνεται να ξεκίνησε από την καύση αγροτικών υπολειμμάτων, υπήρξε και η σύλληψη ενός ηλικιωμένου άνδρα περίπου 85 ετών, με τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας. Παράλληλα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για πυρκαγιά από αμέλεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε το πύρινο μέτωπο της Βρίνας με ελάχιστα λεπτά διαφορά, το οποίο κατέκαψε συνολικά μισό στρέμμα σε ρεματιά με καλάμια, βάτα και ιτιές, καθώς και μικρή γεωργική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκε 1 όχημα με 2 πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν και να σβήσουν το μέτωπο.

Στην Π.Υ. Πύργου υπήρξε ενημέρωση για πυρκαγιά στην περιοχή του Λαμπετίου προς Κρεμαστή, με όχημα της υπηρεσίας να σπεύδει στο σημείο να ελέγξει αλλά να μην εντοπίζει κάποιο μέτωπο, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα ήταν ελεγχόμενη καύση.

Όλη η επικαιρότητα