Ελλάδα

Άρτεμις: Στο φως ξανά το θρίλερ της εξαφάνισης της – Οι λεπτομέρειες που «μιλάνε»

Η πολύκροτη υπόθεση της Αρτέμιδος Βασίλη, για άλλη μία φορά μπήκε στο μικροσκόπιο ερευνών του «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της Παρασκευής (11/2).
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι μήνες μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της στο Κορωπί, η εκπομπή επέστρεψε στον τόπο για νέα έρευνα.

Ο τελευταίος μάρτυρας που την είδε στη ζωή, ανταποκρίθηκε στην έρευνα της εκπομπής και με αναπαράσταση στο χώρο, έδειξε τις λεπτομέρειες εκείνες που «μιλάνε».

Ήταν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου του 2020, που η 19χρονη θεάθηκε για τελευταία φορά στη 2η στάση Αττικής στο Κορωπί.

Μία ώρα περίπου πριν την είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας να περνά από κοντινό σημείο. Μετά, τα πάντα χάθηκαν και το κινητό της τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε γύρω στις έξι στην ευρύτερη περιοχή της Παλλήνης.

Η θλίψη και ο πόνος του πατέρα της, ξεχείλισαν στην κάμερα της εκπομπής. Μίλησε από την περιοχή Καρελά για το Γολγοθά που βιώνει όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του. Στον Καρελά λίγο καιρό πριν, οι αστυνομικοί είχαν «οργώσει» κυριολεκτικά την περιοχή μετά από πληροφορία που είχε φτάσει στην οικογένεια, ότι η Άρτεμις ήταν εκεί θαμμένη.

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στο χώρο με εμφανή τα σημάδια του σκαψίματος. Μια περιοχή με πολλά σημεία – παγίδες.

«Δύσκολο για την οικογένεια, αλλά δε μπορούμε να αφήσουμε καμία πληροφορία χωρίς να την εξετάσουμε», ανέφερε ο δικηγόρος Αναστάσιος Ντούγκας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στο κτήμα που εκμεταλλευόταν η οικογένεια και κάποιοι υπέδειξαν σαν σημείο ταφής της 19χρονης.

«Επειδή είχαν έρθει πληροφορίες που άφηναν υπονοούμενα για την οικογένεια, εδώ, σε αυτό το κτήμα ζητήσαμε εμείς να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει», αναφέρει ο κος Ντούγκας.

Παλαιότερα ερευνήθηκε και ο χώρος πίσω από το πολυκατάστημα στο οποίο η Άρτεμις θα πήγαινε να κάνει αίτηση για δουλειά, όπως είχε πει στη μητέρα της. Η οικογένεια όμως δεν πιστεύει ότι έφτασε ποτέ εκεί.

«Η κοπέλα γνώριζε την περιοχή και το πολυκατάστημα. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να έχει χαθεί ή να μη ξέρει πού είναι και να ρώτησε για να της δείξουν το σημείο. Δεν πρέπει να ήταν η νεαρή που έλεγαν μάρτυρες τότε», κατέληξε ο δικηγόρος.

«Τι είδα ξημερώματα στη Λεωφόρο Μαραθώνος»

Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία μιας γυναίκας, που τα ξημερώματα του Σαββάτου, ώρες μετά την εξαφάνιση της Άρτεμης, είδε μία κοπέλα που της έμοιαζε καταπληκτικά να περπατάει σκυφτά στη Λ. Μαραθώνος.

«Γύρω στις 06:30 το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020 στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με την Μαρίνου Αντύπα, είδα μία μελαχρινή κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της Άρτεμης να περπατάει βιαστικά στο δρόμο. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά παραξενεύτηκα λόγω της ώρας. Φορούσε μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο και είχε ένα σακίδιο στην πλάτη. Εγώ πήγαινα προς τη Ραφήνα με την αδελφή μου. Δεν μπορώ να είμαι εντελώς σίγουρη πως ήταν η Άρτεμις, αλλά είχε το ίδιο κόψιμο και φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που δείξατε στην εκπομπή. Έχω δώσει κατάθεση και στις Αρχές γιατί είναι κρίμα η κοπέλα. Ελπίζω να είναι κάπου καλά και να βρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Πηγή: anikolouli.gr

Όλη η επικαιρότητα