Ας προσπαθήσουμε για μια καλύτερη πόλη…

kathari-polh.jpg

Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι σε λίγο θα έχουμε την εικόνα μιας καθαρής πόλης, αυτής που θέλουμε να έχουμε. Σήμερα ασχοληθήκαμε και στις σελίδες της Ηλειόπολης για τον μεγάλο αγώνα των ανθρώπων που δίνουν τη δική τους μάχη με κίνδυνο της υγείας τους, να καταφέρουν να νιώθουμε εμείς καλά περπατώντας στους δρόμους χωρίς να μυρίζει άσχημα ο αέρας, παρά μόνο τα αρώματα των λουλουδιών, της άνοιξης που ήλθαν αλλά τα στερηθήκαμε.

Πρέπει όμως να μην ξαναφτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στις νοικοκυρές του κάθε σπιτιού να κάνει χρήση της σωστής ανακύκλωσης. Δεν κοστίζει παρά μόνο η σωστή τάξη και ταξινόμηση. Μην χρησιμοποιείτε σακκούλα του super market (έπρεπε τα super market να βοηθήσουν και αντί γι’ αυτό να δίνουν χάρτινες σακκούλες που και αυτές ανακυκλώνονται). Πάρτε σακκούλες μαύρες και τοποθετείστε τες σε κάδους ξεχωριστούς στο μπαλκόνι του σπιτιού σας. Εκεί βάλτε ξεχωριστά το χαρτί, το γυαλί, το σίδερο, και ξεχωριστά τα φαγητά που με αυτά φροντίστε να ταΐσεται τα αδέσποτα σκυλιά που πεινούν και τα ζωάκια που κάποιος φίλος σας θα έχει. Μην πετάτε το φαγητό που περισσεύει στο χώρο της μαγειρικής σας. Υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν, έξω να βρείτε τα παιδιά των φαναριών τα έχουν ανάγκη. Φροντίστε τα με τάξη, φροντίστε την υγεία σας και την υγεία των παιδιών σας.

Κάντε μια αρχή ουσιαστική και εσείς δείξτε το καλό παράδειγμα. Κάντε μια προσπάθεια στην αλλαγή της συνήθειας σας και μην ζητάτε αλλαγές χωρίς και εσείς  να αλλάξετε νοοτροπία.

Παράκληση σ’ όλα τα νοικοκυριά, στις υπηρεσίες, στις τράπεζες, σ’ όλα τα σχολεία τα χαρτιά είναι πολύτιμα, μην τα πετάτε στα σκουπίδια. Υπάρχει εταιρεία που τα ανακυκλώνει. Εμείς σαν εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια της ανακύκλωσης.

 

ΥΓ: *Γιατί τα μικρά μυγάκια που  γνώρισες στο σπίτι σου, δεν πρέπει να είναι και στου άλλου που δεν θα θέλει…

Της Σοφίας Βαρουξή

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)