Ελλάδα

ΑΣΕΠ: 3 χρόνια ανεργίας για … 3 ευρώ

Το patrisnews.com δημοσιεύει διαμαρτυρία ομάδας απορριπτέων ΑΣΕΠ λόγω μη καταβολής παραβόλου 3€.

Αναλυτικά το κείμενο:

Καλησπέρα σας,

καταγόμενη από το Ν. Ηλείας και γνωρίζοντας την προθυμία σας να αναδεικνύετε κάθε κοινωνικό ζήτημα σας παραθέτω το παρακάτω κείμενο, το οποίο συντάχθηκε από μια μεγάλη ομάδα απορριπτέων εκπαιδευτικών, με την ελπίδα να σταθείτε στο πρόβλημα μας και να το δημοσιοποιήσετε:

Με αφορμή τη δημοσίευση των πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ σας παραθέτω το ακόλουθο κείμενο στο οποίο αποτυπώνεται η κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών οι οποίοι βρέθηκαν αποκλεισμένοι λόγω μη καταβολής παραβόλου. Ένα παράβολο της τάξεως των 3 ευρώ το οποίο δεν κατεβλήθη όχι από αμέλεια αλλά λόγω δυσλειτουργιών στο σύστημα τόσο του ΑΣΕΠ όσο και της τράπεζας. Το θέμα αυτό αφορά όχι έναν, όχι δύο αλλά 2000 συμπολίτες μας αλλά και τις οικογένειές τους οι οποίοι με μεγάλη τους θλίψη διαπίστωσαν ότι ανήκουν στον πίνακα των απορριφθέντων του ΑΣΕΠ λόγω μη καταβολής παραβόλου. Ένα παράβολο που κοστίζει 3 ευρώ και για τη μη καταβολή του οποίου 2000 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι  ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ζωή και η αξιοπρέπεια όλων αυτών των ανθρώπων κοστίζει 3 ευρώ; Η αντιμετώπιση του συστήματος είναι κάτι παραπάνω από σκληρή και ουσιαστικά τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια καλούνται να ζήσουν με μια βαλίτσα στο χέρι υπηρετώντας το λειτούργημά τους με συνέπεια και ζήλο. Εξαιτίας ενός λάθους που οφείλεται σε μη σαφείς οδηγίες από πλευράς του ΑΣΕΠ.

Κατά τη διαδικασία εγγραφής μας στον ΑΣΕΠ πολλοί συνάδελφοι καταχώρησαν τα στοιχεία τους (όπως IBAN, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ) και έπειτα έλαβαν μήνυμα από το e παράβολο με τον κωδικό του παραβόλου και τον κωδικό πληρωμής θεωρώντας ότι εφόσον έλαβαν emailεπιβεβαίωσης η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί. Άλλοι πάλι συνάδελφοι βρέθηκαν με δύο παράβολα ένα ακυρωμένο και ένα πληρωμένο καθώς το περιβάλλον της τράπεζας όπως ισχυρίζονται ακύρωσε το παράβολο δίχως ειδοποίηση ενώ ήταν δεσμευμένο. Υπάρχουν και άλλοι που εκ παραδρομής κάναν λάθος στο νούμερο του παραβόλου. Αυτή η κατάσταση έχει ως απόρροια να μείνουμε εκτός από τους πίνακες του ΑΣΕΠ όχι για 1 ή για 2 αλλά ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Κάθε χρόνο δίνουμε την ψυχή μας για τη μόρφωση όλων των παιδιών διδάσκοντας τα ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν πρέπει να τιμωρούμαστε για αυτά. Ωστόσο η διαδικασία αυτή εκτός από τιμωρητική είναι και απάνθρωπη καθώς αψηφά τις ζωές τόσων ανθρώπων για….3 ευρώ! Που σίγουρα καθένας μας έχοντας αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από μια ασάφεια του συστήματος ευχόμαστε να είχαμε καταβάλει το ποσό. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ 3 ΕΥΡΩ.

Ζητάμε λοιπόν από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί στο πρόβλημά μας και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να καταβάλουν το παράβολο έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Είναι πραγματικά θλιβερό να αντιμετωπιζόμαστε απλά σαν νούμερα, όλοι εμείς που στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, της Ελλάδας.

Είμαστε πολλοί. Καταβάλλουμε ενστάσεις και αν δε λυθεί το θέμα θα προχωρήσουμε σε ομαδική προσφυγή. Ένα λάθος των 3 ευρώ δεν μπορεί να μας καθιστά ανύπαρκτους για 3 ολόκληρα χρόνια.

Με εκτίμηση,
Δέδε Αναστασία

Όλη η επικαιρότητα