Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Συνολικά 1.450 προσλήψεις σε κέντρα κοινότητας

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 1.450 προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ σε 254 Δήμους της χώρας για την λειτουργία των δομών καταπολέμησης της φτώχειας και των κέντρων κοινότητας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, «εάν γίνουν προσλήψεις από ΜΚΟ συνεργαζόμενες με Δήμους, αυτές θα γίνουν με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ υπό τον έλεγχο των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών».

«Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαιούχος της νέας δομής είναι ΜΚΟ που την υλοποιούσε στο παρελθόν, ο αρμόδιος Δήμος υποχρεούται να περιλάβει στην πρόσκληση σχέδιο για την προσαρμογή του προσωπικού στις νέες ανάγκες», υπογραμμίζει το υπουργείο.

Ακόμη ανταπαντώντας στα δημοσιεύματα περί αδιαφάνειας στις προσλήψεων αναφέρει:

«Το υπουργείο, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή, φρόντισε για την νομοθετική κατοχύρωση, τόσο των νέων δομών που υλοποιούνται για πρώτη φορά, όπως τα Κέντρα Κοινότητας σε 254 Δήμους, όσο και της διαδικασίας και των κριτηρίων που θα εφαρμοστούν για την στελέχωση όλων των δομών του νέου ΕΣΠΑ.

Στην προηγούμενη περίοδο, οι προσλήψεις σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας είχαν γίνει μέσω ΜΚΟ σε 68 Δήμους και αφορούσαν 1.289 εργαζόμενους. Πολλές από εκείνες τις προσλήψεις είχαν χαρακτηριστεί, ορθά, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, αδιαφανείς και ρουσφετολογικές. Οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του Υπουργείου, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτή τη διαβούλευση το Υπουργείο επέμεινε στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των δράσεων και στην αξιοκρατική και αντικειμενική διαδικασία προσλήψεων»

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα