Ηλεία

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου για τους συμβασιούχους COVID

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι COVID του Δήμου Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι COVID του Δήμου Πύργου, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής κατά του Δήμου Πύργου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πύργου , ζητώντας την προσωρινή απασχόλησή τους μέχρι την έκδοση απόφασης επί της τακτικής αγωγής που θα ασκήσουν.

Ήδη, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η μοναδική ίσως περίπτωση, ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να εργάζονται στους Δήμους είναι η θετική κατάληξη μιας προσφυγής στην δικαιοσύνη, μιας και όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης των συμβάσεων (σ.σ 31 Μαΐου) η αγωνία των εργαζομένων μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας, ζητά από τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του για στεφθεί η προσπάθεια με επιτυχία.

Κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, ο Σύλλογος Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η αδιάλειπτη συνεισφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων οι οποίοι διαθέτουν πλέον και πολύ σημαντική εμπειρία , κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου, προς όφελος των πολιτών , δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων. Όποιος έζησε τη λειτουργία των ΟΤΑ τα τελευταία δύο χρόνια σίγουρα γνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν με αυτές τις συμβάσεις , κάλυψαν όχι μόνο τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία (ιδίως στην πρώτη φάση το 2020), αλλά επιπλέον και κυρίως πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους , οι οποίες υφίστανται στους ακόμη και σήμερα υποστελεχωμένους ΟΤΑ της χώρας. Η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων ανέλαβε την κάλυψη των χρόνιων κενών της Δημόσιας Διοίκησης κάτι που αναγνωρίζουν τόσο οι αιρετοί των ΟΤΑ όσο και οι μόνιμοι δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και τα σωματεία των εργαζομένων».

Όλη η επικαιρότητα