Ηλεία

«Ασφυξία» στα ολοήμερα νηπιαγωγεία Αμαλιάδας!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία του δήμου Ήλιδας, αφού τα περισσότερα ξεπερνούν το ανώτατο όριο φοίτησης παιδιών με την υπέρβαση που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και με τον δήμο να καλείται, μετά τις αντιδράσεις γονέων, να βρει άμεσα λύση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα νηπιαγωγεία που λειτουργούν ως ολοήμερα, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο, μιας και μένουν «ξεκρέμαστοι».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα περισσότερα διθέσια νηπιαγωγεία, τα οποία φιλοξενούν πάνω από 50 παιδιά συνολικά το καθένα και άρα απαιτούνται αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών.

Ήδη, έχουν καταγραφεί επίσημα τουλάχιστον 10 περιπτώσεις παιδιών που μένουν εκτός ολοήμερου σχολείου και ο δήμος, μέσω του αντιδημάρχου Μάκη Μπούρα, έχει ξεκινήσει έναν «αγώνα δρόμου» για την εύρεση λυόμενων αιθουσών, εντός των ορίων του δήμου, μέσω των οποίων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, στον όποιο βαθμό.

«Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν μείνει εκτός ολοήμερου σχολείου και εμείς  κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε λύση. Σήμερα (σ.σ. χθες) είδαμε μια λυόμενη αίθουσα και συνεχίζουμε την προσπάθεια, για το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και πρέπει το συντομότερο δυνατό να δοθεί λύση. Ελπίζω να το λύσουμε», δήλωσε ο κ. Μπούρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την απορία του για την μη ενημέρωση από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον αριθμό των αιτημάτων κατά τις εγγραφές, ώστε από το καλοκαίρι να είχε διερευνηθεί και δρομολογηθεί η λύση: «Δυστυχώς, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε γνωστό το πρόβλημα. Θα έπρεπε να υπάρχει έγκαιρα μια ενημέρωση με στοιχεία, ώστε σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια να είχαμε κινηθεί εγκαίρως…».

Μέχρι, ωστόσο, να έρθει η λύση με την εύρεση και εγκατάσταση αίθουσας, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά που δεν μπορούν να φοιτήσουν στα ολοήμερα σχολεία, με αποτέλεσμα οι γονείς να παίρνουν άδεια από την εργασία τους ή να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη το σχολείο.

Όλη η επικαιρότητα