Ηλεία

Άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο του Πύργου για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού

Ακούστε το άρθρο

Σε ειδική άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και άμεση διακομιδή υπόπτου περιστατικού πνευμονίας από το νέο στέλεχος του Κοροναϊού 2019 – NCOV, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί της Πέμπτης, στο Νοσοκομείο του Πύργου. Η άσκηση βασίστηκε σε ένα άκρως ρεαλιστικό σενάριο το οποίο ξεκινά με συναγερμό που σημάνει σε κρουαζιερόπλοιο που έχει ενδιάμεσο σταθμό του λιμάνι του Κατακόλου.

Διαβάστε ολόκληρο το σενάριο της άσκησης:

Βήμα 1ο

Κρουαζιερόπλοιο με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Κατακόλου, ενημερώνει το ΕΚΑΒ ότι επιβάτης ασιατικής καταγωγής 40 ετών παρουσιάζει υψηλό πυρετό με ρίγος και βήχα.

Άμεσα ενημερώνεται το Τμήμα Επαγόντων Περιστατικών , κινητοποιείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διασώστες με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό παραλαμβάνουν τον ασθενή από το λιμάνι στον οποίο εφαρμόζουν αμέσως απλή χειρουργική μάσκα.

Οι διασώστες μεταφέρουν τον ασθενή στον ειδικό, για το σκοπό αυτό, θάλαμο του νοσοκομείου, όπου εκεί βρίσκονται ιατρός και νοσηλεύτριες φορώντας ειδική προστατευτική στολή.

Ο ασθενής τοποθετείται στη κλίνη νοσηλείας , γίνεται μέτρηση πίεσης, θερμομέτρηση, μέτρηση με παλμικό οξύμετρο για τον προσδιορισμό του οξυγόνου και στη συνέχεια τίθεται φλεβική γραμμή και αντιπυρετικό ενδοφλέβια.

Κατόπιν αυτών ο ασθενής θεωρείται ΠΙΘΑΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ 2019-NCOV.

Ενημερώνεται το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ, η Διοίκηση της 6ης Υπε, η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου και το νοσοκομείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα (Πανεπιστημιακό Πατρών) προκειμένου να διακομιστεί ο ασθενής για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Οι διασώστες (φορώντας πλέον τον ειδικό εξοπλισμό προστασίας) παραλαμβάνουν τον ασθενή που εισέρχεται στο ασθενοφόρο και διακομίζεται κατόπιν των τηλεφωνικών συνεννοήσεων που έχουν προηγηθεί στο νοσοκομείο αναφοράς στη Πάτρα. (Πανεπιστημιακό Πατρών).

Όλη η επικαιρότητα