Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Όπως σημείωσε, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.
Ακούστε το άρθρο

Τις δικές του εξηγήσεις για το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ έδωσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα.

Όπως σημείωσε, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Σύμφωνα με το newsit.gr πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.

Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.

Το χρονικό

Πατησίων 12:30 το μεσημέρι. Οδηγός περιπολικού πυροβολά τέσσερις φορές στον αέρα μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σε φωτογραφία φαίνεται ένας κουκουλοφόρος με καλυμμένα όλα του τα χαρακτηριστικά να επιτίθεται στο περιπολικό, μέσα μόνο ο οδηγός. Η πέτρα έχει στόχο το πρόσωπο του αστυνομικού αλλά βρίσκει το όχημα.

Εμφανώς τρομοκρατημένος, ο αστυνομικός προτάσσει το όπλο προς την πλευρά του ανθρώπου που μόλις του έχει επιτεθεί. Το κρατάει ψηλά στο χέρι του και προσπαθεί με ελιγμούς να φύγει από το σημείο.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Στην προκείμενη περίπτωση τι έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες αστυνομικοί, να έρθουν σε μάχη σώμα με σώμα; Να πυροβολήσουν κατά προσώπου που θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα τραγικά ή να πυροβολήσουν στον αέρα για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν;», λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Όλη η επικαιρότητα