Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στα επεισόδια

Με εντολή μάλιστα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού
Ακούστε το άρθρο

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών του αστυνομικού στα επεισόδια που συνέβησαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (5.4.2023) έξω από την ΑΣΟΕΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Τα σφοδρά επεισόδια που ξέσπασαν έξω από την ΑΣΟΕΕ πήραν μια άγρια τροπή, όταν μια ομάδα ανθρώπων επιτέθηκαν σε ένα περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο, πετώντας πέτρες. Τότε, ακούστηκαν πυροβολισμοί που έριξε ένας αστυνομικός στον αέρα ώστε να ξεφύγει από εκεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ώρα που έστηναν οδοφράγματα με φωτιές, το περιπολικό πέρασε από το σημείο και δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ και καδρόνια. Ο ένας από τους δυο προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν πυροβόλησε 3 φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Ο αστυνομικός συνελήφθη.

Όπως σημειώνει το newsit.gr με εντολή μάλιστα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών στο συμβάν με τους πυροβολισμούς στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, «είχε δοθεί σαφής εντολή να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο», όπου είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Όλη η επικαιρότητα