Καιρός

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση

Ακούστε το άρθρο

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα.Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα βόρεια με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για το πρωί στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις βόρειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλη η επικαιρότητα