Κόσμος

Άστεγος διέσωσε παιδιά από φλεγόμενο διαμέρισμα

Ακούστε το άρθρο

Ένας άστεγος διέσωσε την Παρασκευή δύο παιδιά από ένα διαμέρισμα που είχε αρπάξει φωτιά στο Λας Βεγκας.

Ο Άνιβαλ Ανγκούλο περπατούσε στην East Mesquite Avenue, όταν παρατήρησε καπνό να υψώνεται από ένα διαμέρισμα. Πλησίασε, για να δει μαύρο καπνό να βγαίνει από τις πόρτες του διαμερίσματος, ενώ άκουσε φωνές παιδιών. Ο 36χρονος άστεγος δεν έχασε ούτε στιγμή. Πήδηξε πάνω από μια καγκελόπορτα και έτρεξε προς το σημείο από όπου ακούγονταν οι κραυγές. Εκεί, ένα μικρό κοριτσάκι ήταν παγιδευμένο πίσω από μία πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη με σύρτη.

Ο Ανγκούλο τράβηξε δυνατά την πόρτα, μέχρι που λύγισε και ο σύρτης απελευθερώθηκε. Το κοριτσάκι, τότε, έτρεξε προς το μέρος του και τύλιξε τα χέρια της γύρω από τη μέση του. Παρά τον πυκνό καπνό, ο Ανγκούλο εντόπισε το πόδι ενός βρέφους στο πάτωμα του διαμερίσματος. Έτρεξε μέσα και έβγαλε το 10 μηνών μωρό από το διαμέρισμα, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε και τα δύο παιδιά από το κτίριο.

Σύντομα, έφτασαν και οι πυροσβέστες οι οποίοι έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αξιωματικοί της πυροσβεστικής χαρακτήρισαν “ήρωα” τον Ανγκούλο για την αντίδρασή του: “Είναι προφανές ότι αν δεν ήταν εκεί αυτός ο άνθρωπος τα παιδιά θα είχαν χάσει τη ζωή τους στην πυρκαγιά”, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Λας Βέγκας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα