Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Δυο χρόνια από την κατάκτηση του τίτλου του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής!

Ακούστε το άρθρο

Σαν χθες πριν ακριβώς δυο χρόνια, οι «Βυσσινί» του Σ. Παπαδόπουλου και του Θαν. Παπαγεωργίου «σφράγισαν» τον τίτλο του 5ου ομίλου της Γ΄ εθνικής με Λ. Κέρι στο 63΄ και Μ. Μαρουκάκη στο 86΄ και πέρασαν στα μπαράζ ανόδου για τη Β΄ εθνική!

Καθώς , κερδίζοντας μέσα στην Ζάκυνθο την τοπική ομάδα που έπαιξε αρκετά δυνατά(παρότι υποβιβασμένη) με σκορ 2 – 0, αναδείχτηκε ο πρωταθλητής του 5ου ομίλου της Γ΄ εθνικής και «μαθηματικά»!

Με τους παίχτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση, να πανηγυρίζουν στο φινάλε του ματς , σεμνά και ταπεινά, μιας και έχουν ακόμα είχαν πολύ δρόμο , μέχρι την οριστική άνοδο της ομάδας στη Β΄ εθνική, μέσω των αγώνων μπαράζ! Μια άνοδος, η οποία ναι μεν, επιτεύχθηκε κατόπιν μέσα στα γήπεδα, όμως χάθηκε τελικά στα «χαρτιά» , εξ αιτίας εκείνου του διακοπέντα αγώνα με τον Ηρόδοτο στην Αμαλιάδα!

Η ομάδα των Κέρι, Μπαρμπαρούση, Αρβανίτη, Μαρουκάκη, Τόρες, Μπουντόπουλου, Μπουτσικάκη, Παγώνη, Τσάμη, κατέκτησε τοτε πολύ δικαια τον τίτλο στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής που αγωνίστηκε, και κέρδισε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου στη Football League! Αυτός ήταν ο πρώτος εθνικός τίτλος στην ιστορία της ομάδας, καθώς στο παρελθόν, όταν επιτεύχθηκε η άνοδος στη Β΄ Εθνική, δεν είχε συμβεί αυτό μέσα από τη διεξαγωγή ενός εθνικού πρωταθλήματος, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ, στα οποία συμμετείχαν οι πρωταθλητές των τοπικών κατηγοριών των εκάστοτε ΕΠΣ!

Κάπως έτσι, έπεσε και ένα ταμπού που δεν ήταν άλλο από τον τίτλο για τον Αστέρα, μια ομάδα η οποία επί δεκαετίας ολόκληρες πάλευε στις εθνικές κατηγορίες χωρίς να τα καταφέρει.

Πότε τερμάτιζε δεύτερος, πότε τρίτος και πότε τέταρτος! Και βέβαια μπορεί εκείνη η επιτυχία να μην συνδυάστηκε με τον μεγάλο στόχο που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Football League, αλλά θα παραμείνει για πάντα η κορυφαία στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, μια επιτυχία-«σταθμός», η οποία θα οδηγεί τις μελλοντικές προσπάθειες.

Βέβαια μετά από εκείνη την επιτυχία, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό σύλλογο της Αμαλιάδας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο Αστέρας δεν παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος!

Απεναντίας ο «βυσσινόλευκος» σύλλογος δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ, γιατί πίσω του κουβαλάει μια λαμπρή ιστορία! Και όπως λέει και ο λαό μας, «πάλι με χρόνια με καιρούς – πάλι δικά μας θα ναι»!

Όλη η επικαιρότητα