Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Εξοντωτική ποινή – Μηδενισμός και -5 βαθμοί για τον αγώνα με τον Ηρόδοτο

Ακούστε το άρθρο

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς που έπεσε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ όσον αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ματς Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος. Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ των Ηρακλειωτών με 0-3 στα χαρτιά,  και αφαίρεση πέντε βαθμών από το σύλλογο της Ηλείας. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση σε περίπτωση που δεν αλλάξει, δίνει το εισιτήριο για την Football League στον Ηρόδοτο.

Παράλληλα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν άφησε ατιμώρητο ούτε τον Εθνικό Πειραιά στον οποίο επέβαλλε για τα γεγονότα της πρεμιέρας με τον Αήττητο,  χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000€), (β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και (γ) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών…

Το κείμενο της απόφασης:

Κηρύσσει το εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.
Επιβάλλει τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.
Κηρύσσει τον εγκαλούμενο, Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Κηρύσσει τον εγκαλούμενο, Ανδρέα Ξυδάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τέταρτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Η Βαθμολογία (όπως διαμορφώνεται μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις και πριν τις Εφέσεις)

Αήττητος Σπ.      11   7-5

Ηρόδοτος             7   8-5

Αστέρας Αμαλ.     4   7-11

Εθνικός Πειρ.       3   5-6

*Με την απόφαση αυτή, ο Αστέρας Αμαλιάδας ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου και συνολικά, στην πέμπτη θέση της Γ΄ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική, μόνο σε περίπτωση που κάποια ομάδα της Β΄ Εθνικής αποχωρήσει, ή σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική (περίπτωση Ηρακλή).Και λέμε ότι ο Αστέρας είναι πέμπτος επειδή βάσει προκήρυξης ισοβαθμεί με τον τρίτο του βορείου ομίλου. Και οι δυο έχουν τέσσερις βαθμούς, με καλύτερο goal average για τον Αστέρα.

Τι δηλώνουν για την απόφαση οι παράγοντες του Αστέρα:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Δήμαρχος Ήλιδας):

«Η σημερινή(χθεσινή)τιμωρία του Αστέρα μας, είναι ένα άσχημο γεγονός για την πόλη της Αμαλιάδας και γενικότερα το Ηλειακό Ποδόσφαιρο! Εμείς θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, στην προσπάθεια που θα κάνει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, και πιστεύω στο τέλος να δικαιωθούμε!».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Γεν. Διευθυντής Αστέρα):

«Είναι μια ομολογουμένως εξοντωτική απόφαση για την ομάδα μας, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, εξάντλησε πάνω μας, όλη της την αυστηρότητα! Είναι κρίμα μια ομάδα που κέρδισε με την αξία της στα γήπεδα την άνοδο, να την χάνει στα «χαρτιά»! Θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, και θέλω να πιστεύω, στην μείωση της ποινής μας!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ(Γεν. Αρχηγός Αστέρα):

«Είναι άδικη και άκρως εξοντωτική η χθεσινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως η δική μας που κέρδισε με την αξία της την άνοδο μέσα στα γήπεδα, κάνοντας δυο νίκες μέσα στην Αθήνα, να την χάνει στα «χαρτιά»! Ας ελπίσουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα δει την αδικία σε βάρος μας και θα μειώσει την ποινή!».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ(Πρώην παράγοντας του Αστέρα):

«Πρόκειται για την πλέον «κακουργηματική» απόφαση σε βάρος ενός μεγάλου και ιστορικού σωματείου, όπως είναι ο Αστέρας Αμαλιάδας! Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, είναι γεγονός ότι εξάντλησε  όλα της τα περιθώρια! Είναι άδικο πέρα για πέρα, ότι κερδίσαμε στα γήπεδα να το χάνουμε στα «χαρτιά»! Σίγουρα η ομάδα θα προσφύγει στην Εφέσεων της ΕΠΟ, και θέλω να πιστεύω ότι η αδικία θα αρθεί…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ(Παίκτης Αστέρα):

«Θεωρώ πολύ άδικη την τιμωρία μας,  την ώρα που όλη η Ελλάδα είδε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δεν μπορεί ότι κερδίσαμε στα γήπεδα με την αξία μας και την αγωνιστικότητά μας, να μας το στερούν στα «χαρτιά». Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω από πού προέρχονται οι -5 βαθμοί, όταν ακόμα και ο ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην Τούμπα, πήρε -3! Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε στην Εφέσεων της ΕΠΟ!».

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ(Προπονητής Αστέρα):

« Κρίμα στην προσπάθεια που κάναμε! Δεν κρίνω την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά σίγουρα μας αδικεί κατάφορα αυτή η απόφαση! Πλέον το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από τα γήπεδα, και «παίζεται» στις Δικαστικές αίθουσες! Δεν είναι δυνατόν να τιμωρεί εμάς με – 5 βαθμούς, και τους εγκαλούμενους με βάση την χθεσινή απόφαση αξιωματούχους του Ηρόδοτου, Παπαματθαιάκη(Προπονητή) και Ξυδάκη(βοηθό Προπονητή), με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 6 μήνες, αφήνοντας το σωματείο τους ατιμώρητο! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!».

 

Όλη η επικαιρότητα