Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Νέα «βόμβα» με τον πρώην αρχηγό του Άρη Βασίλη Ρόβα – Κοντά και σε Μπουρντουζάν

Ακούστε το άρθρο

Μια νέα μεγάλη μεταγραφή ολοκλήρωσε χθες ο Αστέρας Αμαλιάδας. Μια μεταγραφή η οποία «ψηνόταν» όπως άλλωστε γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ του Αστέρα, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όπως «ψηνόταν» και ολόκληρη η Ηλεία με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, αυτός ο μεγάλος παράγοντας , έχει αποφασίσει όπως όλα δείχνουν να ανεβάσει τον μεταγραφικό υδράργυρο στα ύψη, και να κάνει τον Αστέρα μεγάλο πρωταγωνιστή. Καθώς δεν μιλάμε εδώ για οποιονδήποτε παίκτη, αλλά για τον Βασίλη Ρόβα, αρχηγό του Άρη Θεσσαλονίκης πέρυσι και ηγέτη της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ πριν από δυο χρόνια,  στην προσπάθειά της για απανωτές ανόδους σε Β΄ και Α΄ Εθνική αντίστοιχα. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου έπεισε τον Βασίλη Ρόβα για το σχέδιό του για τον Αστέρα,  και όλα πήραν το δρόμο τους, την ίδια ώρα που τον παίκτη ήθελαν ομάδες της Β΄ Εθνικής, αφού βεβαίως πρώτα φρόντισε να του δώσει και κάτι για τον… δρόμο! Ο Βασίλης Ρόβας, αναχώρησε για να πάρει τα πράγματά του και την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα για μόνιμη εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην ομάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Ο ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας, ανακοινώνει μια ακόμα πολύ σπουδαία μεταγραφή. Ο πρόκειται για τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Άρη Θεσσαλονίκης Βασίλη Ρόβα, αμυντικού μέσου με σπουδαία καριέρα και εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Βασίλης Ρόβας (6/1/94) τα έκανε στην Αναγέννηση Καρδίτσας και έπειτα στον Πανναξιακό και στη συνέχεια στην Προοδευτική. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών για τρία χρόνια, όπου υπήρξε το περισσότερο διάστημα, βασικό στέλεχος της ενδεκάδας. Το 2009 υπέγραψε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα στο β΄ μισό της περιόδου 2009-10. Τον Αύγουστο του 2010 πήγε στον ΟΦΗ. Τον Ιανουάριο του 2012 μεταπήδησε στον Πανιώνιο. Εκεί έμεινε ως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει για να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων, όμως η συμφωνία του με την ομάδα του εξωτερικού δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος στο τέλος της περιόδου στέφθηκε πρωταθλητής Β’ Εθνικής και προβιβάστηκε στη Σούπερ Λίγκα. Την 1η Ιουλίου 2013, έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Απόλλωνα, ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας στην πρώτη του χρονιά συμμετείχε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ στη δεύτερη σε 24. Τον Σεπτέμβριο του 2015, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας, επέστρεψε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη του χρονιά πραγματοποίησε 21 συμμετοχές πρωταθλήματος και τη δεύτερη 22. Καλωσορίζουμε τον Βασίλη Ρόβα στην οικογένεια του Αστέρα Αμαλιάδας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία τη νέα σεζόν.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Αμαλιάδας, ο Βασίλης Ρόβας ανέφερε:

«Όλα πήγαν κατ’ ευχή. Συμφωνήσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαγεωργίου. Από τη στιγμή την οποία μου ζήτησε να έρθω στην ομάδα, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, διότι έχει όραμα για την ομάδα και ένα σοβαρό σχέδιο γι’ αυτή. Τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πολλή δουλειά, έτσι ώστε να πετύχουμε με τον Αστέρα. Θέλω επίσης να καλέσω τον κόσμο της ομάδας να βρεθεί κοντά μας, να μας δώσει την απαραίτητη δύναμη, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Από το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κουρούτα ο Μπουρντουζάν!

Ο Λουτσιάν Μπουρντουζάν, σέντερ φορ από τη Ρουμανία, που έπαιζε πέρυσι στην Ελλάδα και στην Football League, στον α’ γύρο στην Καλλονή και στον β’ γύρο στον Αιγινιακό, από το μεσημέρι της Πέμπτης (10/8) βρίσκεται στην Κουρούτα Αμαλιάδας. Συνοδεύεται από τον εκπρόσωπό του Σάκη Γκόγκα, και είναι φιλοξενούμενοι του μεγάλου φετινού χορηγού της ομάδας, επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες μας, έχοντας πλέον συμφωνήσει σε όλα! Και μένουν μόνο τα τυπικά, για να ακολουθήσουν υπογραφές και ανακοινώσεις. Δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη και περισσότερη, ισχύ στην ήδη τεράστια ενίσχυση του Αστέρα Αμαλιάδας. Και ειδικότερα στον επιθετικό τομέα (και) με την κίνηση αυτή. Με τις κινήσεις της ομάδας και του χορηγού να προκαλούν βέβαια πανελλήνια αίσθηση στον ποδοσφαιρικό χώρο όλων των κατηγοριών!  Ο 33χρονος έμπειρος Μπουρντουζάν είχε φέτος αρχικά 8 επίσημες παρουσίες (κι 1 γκολ) με την Καλλονή από την οποία αποχώρησε λόγω των πολύ μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της ομάδας, κι ακολούθως συνέχισε στον Αιγινιακό (14 συμμετοχές και 2 γκολ).Νωρίτερα, έπαιξε σε σημαντικές ομάδες στην πατρίδα του, όπως, στην Στεάουα Βουκουρεστίου, στην Ραπίντ Βουκουρεστίου και στην Βασλούι. Γεννηθείς στην Πιάτρα Νέαμτς, στις 18 Φεβρουαρίου 1984, αναδείχθηκε συγκεκριμένα από τη ΦΚ Τσεαχλάουλ Πιάτρα Νέαμτς και αγωνίστηκε και σε άλλες ρουμάνικες ομάδες όπως η Ραπίντ Βουκουρεστίου (2004-2008), η Βασλούι (2008-2011) και η Στεάουα Βουκουρεστίου το 2011 όπου αγωνίστηκε για ένα γύρο. Έπειτα έπαιξε σε ουκρανικές ομάδες, όπως η Τσερνομόρετς Οδησσού (2011-2013), η Ταβρίγια (2013-2014) και η Χοβέρλα Οζχορόντ (2014-2015).Συνέχισε την καριέρα του τη σεζόν 2015-16 στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συγκεκριμένα στη Χάττα Κλαμπ, ενώ μέσα στο 2016 έπαιξε για πέντε μήνες στη Γιουρόπα, ομάδα του Γιβραλτάρ. Τη σεζόν 2016-17 ήρθε και στην Ελλάδα όπως προαναφέραμε.

Όλη η επικαιρότητα