Γ Εθνική

Αστέρας Βλαχιώτη – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0: Κατώτεροι των προσδοκιών ενός τέτοιου ντέρμπι οι «βυσσινί»!

Ακούστε το άρθρο

Με δυο γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια, χάρη σε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα του Αστέρα Βλαχιώτη, και  ένα πολύ κακό ξεκίνημα  του Αστέρα Αμαλιάδας, το ντέρμπι κορυφής πήρε χρώμα Κυανόλευκο με το… καλημέρα στο γήπεδο των Μολάων. Η ομάδα της Λακωνίας, πέτυχε δυο γρήγορα τέρματα, αιφνιδίασε τον Αστέρα, ο οποίος έπρεπε γρήγορα να ανασύρει το plan B και να αντιδράσει, η ανατροπή του σκηνικού όμως έμοιαζε «βουνό», μεγαλύτερο ίσως κι από εκείνα που η ομάδα και οι φίλαθλοι χρειάστηκε να διασχίζουν για να φτάσουν στην περιοχή των Μολάων.

Οι  φάσεις και τα γκολ  του αγώνα!

Ο Αστέρας Βλαχιώτη, μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά και στο 10΄, μετά από εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και κεφαλιά του Τσιμικλή – πολύ κακή η αντίδραση όλης της αμυντικής διάταξης του Αστέρα σε αυτή τη φάση – ήρθε το 1-0. Το πρώτο «χτύπημα» για τον Αστέρα Αμαλιάδας έφερε και το δεύτερο απανωτό. Πιο συγκεκριμένα στο 15΄, με κοντινό πλασέ του Ψιάνου, ήρθε και το 2-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους Βλαχιωταίους. Ο Αστέρας χρειάστηκε πλέον να βγει άμεσα στην επίθεση και να αντιδράσει. Χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αλλά χρειάστηκε και ένα τέρμα στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει. Η ομάδα της Αμαλιάδας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τη λήξη του πρώτου μέρους σε πολύ κοντινό πλασέ, να αστοχήσει με τον Μπαρμπρούση και στη συνέχεια με τον Μαρουκάκη. Ο Αστέρας έχασε μεγάλες ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, όπου είχε την πλήρη εδαφική υπεροχή, δεν τα κατάφερε όμως σε καμία περίπτωση.

Αστέρας  Βλαχιώτη: Παλιούρας, Τσουκαλάς, Χρήστου, Μπριλλάκης, Ίλιεφ, Τσιμικλής, Σταμογιάννος, Ψιάνος, Γεμιστός, Κόντης, Μικελάτος(Επαιξαν ακόμα και οι: Μαναρίτσας, Βιγιαφάνε, Σερίδης, Μινέα). .

Αστέρας  Αμαλιάδας: Καβουσάκης, Μπουζούρας, Μπουτσικάκης, Κασάπης, Μπανούσης, Σταθάκης , Μπαρμπαρούσης, Εν Γκουέμ, Μαρουκάκης, Κέρι, Τόρες, (Έπαιξαν και οι , Κυριάκος, Παγώνης και Σταθάτος).

Παρελθόν για προσωπικούς λόγους… ο Τίμος Καβακάς!

Ο έμπειρος τεχνικός αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όπου και ηττήθηκε με 2-0, δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από την ομάδα. Μάλιστα, την εν λόγω απόφαση είχε συζητήσει εδώ και κάποιες μέρες με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, όπου και σεβάστηκε την απόφασή του.

Μάλιστα, ο Τίμος Καβακάς στη Συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο λόγος της αποχώρησής του.

Β. Αγγελής : Έως  την Τρίτη  ο νέος τεχνικός !

Σε  τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε  με τον κ. Βαγγέλη Αγγελή,  «δεξί» χέρι  του χορηγού του συλλόγου κ. Παπαγεωργίου, ευρισκόμενος καθοδόν προς Αθήνα μας τόνισε: «Ας μην ανησυχούν στην Αμαλιάδα. Ο  Αστέρας  θα βρει και πάλι το δρόμο του, αφού πρώτα γίνει μια ανασυγκρότηση  στην ομάδα! Μάλιστα έως την Τρίτη  θα υπάρξει και ο αντικαταστάτης του Τίμου Καβακά. Αυτή την  ώρα δεν υπάρχει  κάτι το χειροπιαστό, όμως σας λέω ότι παίζουν πολλά ονόματα, καλών προπονητών που είναι τώρα ελεύθεροι»! Την ίδια στιγμή, οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για τον Νίκο Κουρμπανά. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι βρισκόταν και στην εξέδρα του γηπέδου των Μολάων, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες ώρες (ούτε καν μέρες), ο Αστέρας καλείται να βρει νέο προπονητή, δεδομένου ότι την Κυριακή τον περιμένει νέο ντέρμπι κορυφής, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Όλη η επικαιρότητα