Ηλεία

Αστυνομικές αρχές Ηλείας: Σύλληψη Γερμανού καταζητούμενου στο Κάτω Σαμικό

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιτυχία κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας, καθώς εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 28χρονο Γερμανό, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για οργανωμένη ένοπλη ληστεία στη Γερμανία πριν από περίπου δύο χρόνια.

Προχθές το απόγευμα, έπειτα από πολύμηνη επεξεργασία πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του ΑΤ Κρεστένων, έφεραν εις πέρας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο Κάτω Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εντοπίζοντας τον 28χρονο Γερμανό στο σπίτι όπου έμενε τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο μαζί με τη σύντροφό του.

Η αστυνομική έρευνα έβγαλε κι άλλα «λαβράκια» όμως, αφού στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι Replica, ένας εκκενωτής ρεύματος (taser) και δύο μαχαίρια, κάτι που οδήγησε στη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτόφωρου και στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του για την παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων. Χθες το μεσημέρι ο 28χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου και βγήκε από αυτό με «καμπάνα» οκτώ μηνών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Σήμερα, το πρωί ο 28χρονος Γερμανός αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών για να ξεκινήσει η διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο 29χρονος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2015 προέβη σε διακεκριμένη ληστρική επίθεση προκαλώντας σοβαρές σωματικές βλάβες με κλοτσιές και με τη χρήση του «tazer», κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στη Γερμανία.

Όλη η επικαιρότητα