Κόσμος

Αστυνομικός έσωσε σκύλο από φλεγόμενο αυτοκίνητο: «Με ένοιαζε μόνο να βγει έξω»

Η δραματική στιγμή της διάσωσης ενός σκύλου από αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά.
Ακούστε το άρθρο

Σοκ αλλά και συγκίνηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να σώζει ένα σκύλο μέσα από φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τον Ιανουάριο, αλλά δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα social media της αστυνομίας του Ντάγκλας και τραβήχτηκε από την κάμερα που φορούσε ο αστυνομικός Μάικλ Γκρέγκορεκ.

«Η σκέψη μου σε εκείνη τη φάση ήταν “θα βγει έξω μαζί μου ανεξάρτητα από ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί”. Μόλις έφτασα στο σημείο, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν είναι ένας κύριος που κατέληξε να είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος και του σκύλου να πετάει κάτι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου», λέει ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, όταν έφτασε στο σημείο, νόμιζε ότι κάποιος πετούσε «βόμβες μολότοφ», αλλά σύντομα άκουσε τον άνδρα να φωνάζει: «Ο σκύλος μου είναι στο αυτοκίνητο». «Από το “προφανώς δεν είναι έγκλημα” πήγα απευθείας στο “κινδυνεύει μια ζωή”», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Το viral βίντεο δείχνει τον Γκρέγκορεκ να χρησιμοποιεί ένα ρόπαλο για να σπάσει τα παράθυρα του οχήματος πριν βγάλει έξω τον σκύλο, που ονομάζεται Χανκ.

«Ο Χανκ ήρθε στο πίσω παράθυρο, του έτρεχαν τα σάλια, καταλάβαινες αμέσως πόσο στρεσαρισμένος ήταν. Ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε να τον τραβήξει έξω, αλλά ανεπιτυχώς. Είναι το μωρό του, δεν θα έμπαινα στο δρόμο του ενώ προσπαθούσε να το σώσει, αλλά μόλις μου έκανε ένα άνοιγμα, απλώς όρμησα μέσα και τον άρπαξα. Το μόνο που είχε σημασία ήταν να βγει έξω ο Χανκ», λέει ο αστυνομικός.

Όλη η επικαιρότητα