Ελλάδα

Αστυνομικός ζητά 130.000 ευρώ από 48χρονο γιατί τον μαχαίρωσε κατά τη σύλληψη

Η αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου δεν είναι από τις συνηθισμένες. Είναι από τις σπάνιες φορές όπου  αστυνομικός στρέφεται κατά κατηγορούμενου για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Ο αστυνομικός έκανε απλά τη δουλειά του και επιχείρησε να συλλάβει έναν άνθρωπο που είχε προκαλέσει. Ο δράστης τον μαχαίρωσε προσπαθώντας να μην του περάσει χειροπέδες. Επί πέντε μήνες η ζωή του άλλαξε δραματικά ενώ η γυναίκα του όταν  μαχαιρώθηκε ήταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης .Όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου 2021.

Ήταν 6.25 το πρωί όταν  ειδοποιήθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης  ότι ο 48χρονος  κατέβασε την Ελληνική σημαία  στο Βωμό της Πατρίδας στην πλατεία Ελευθερίας  στη Ρόδο  κόβοντας με μαχαίρι το σχοινί και φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα κατά του Ελληνικού Κράτους .Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν .

«Αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψή του ,βγήκε από το όχημα και κρατώντας τον πυροσβεστήρα ψέκασε προς το πρόσωπο του αστυνομικού  προσπαθώντας να χάσει την ορατότητά του με προφανή στόχο να αντισταθεί και να διαφύγει της σύλληψης .Παράλληλα ο εναγόμενος εξύβριζε τον πρώτο από εμάς και τους συναδέλφους του με τις φράσεις «Μπάσταρδοι μπάτσοι ,θα πεθάνετε.Γ….ώ τις μάνες σας Μ…. χρησιμοποιώντας και άλλες παρόμοιες εκφράσεις

Ο πρώτος αστυνομικός είχε απομακρυνθεί από το όχημα του εξαιτίας του σύννεφου καπνού που είχε δημιουργηθεί ο εναγόμενος επιχείρησε να μπει στο όχημα για να διαφύγει .Τότε προκειμένου να τον εμποδίσει όρμησε με δύναμη έβαλε τα χέρια του στην πόρτα για να την κρατήσει ώστε να μην την κλείσει  πιάνοντάς του συγχρόνως το αριστερό του χέρι .Ο εναγόμενος έριξε γροθιά και στη συνέχεια με τη χρήση ενός αυτοσχέδιου μαχαιριού που προσομοίαζε με ξίφος το οποίο είχε στη θέση του συνοδηγού μήκους 55 εκατοστών του κατάφερε πλήγμα στην κοιλιακή χώρα .»

Ο δράστης συνέχισε να επιτίθεται σύμφωνα με την αγωγή στον αστυνομικό. Εκείνος φώναξε στους συναδέλφους του «Παιδιά με μαχαίρωσε «Ο δράστης σύμφωνα με την περιγραφή δεν σταμάτησε ούτε εκεί.

«Κατευθύνθηκε στον συνάδελφό μου  με προτεταμένο το μαχαίρι του αλλά μόλις είδε ότι ο συνάδελφός του κρατούσε το υπηρεσιακό όπλο στα χέρια του ,κατευθύνθηκε πάλι προς το μέρος του πρώτου από εμάς για να ορμήσει εκ νέου εναντίον του  οπότε αυτός μόλις αντιλήφθηκε πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στον αέρα δύο φορές προκειμένου να τον εκφοβίσει και να σταματήσει .Τότε σταμάτησε  την επίθεση άφησε  το μαχαίρι και είπε «Τώρα γ…..μπάτσε βάλε μου χειροπέδες «Ο 32χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο Νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε .Η ζωή του όπως και της συζύγου άλλαξαν δραματικά όπως υποστηρίζουν στην αγωγή. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να μετακομίσει προσωρινά από τη Ρόδο στη Λάρισα  όπου μένουν οι γονείς της κοπέλας προκειμένου να φροντίζουν και τους δύο. Μετά μετακόμισαν στην Άρτα όπου έμεναν οι γονείς του αστυνομικού

Τα έξοδα που προέκυψαν λόγω του τραυματισμού του ήταν εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού ενώ χρειάζεται δίπλα του πάντα έναν άνθρωπο να τον φροντίζει Στην αγωγή κάνει λόγο για αναστάτωση της προσωπικής οικογενειακής και κοινωνικής του ζωής ,σοκ ,πόνο ,θλίψη ,στεναχώρια και απίστευτη ταλαιπωρία .

Η αναρρωτική άδεια του αστυνομικού έχει διάρκεια μέχρι και 22 Φεβρουαρίου 2022.

Ο αστυνομικός και η σύζυγος του ζητούν με την αγωγή τους 130.000 ευρώ.

Εναντίον του 48χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ,οπλοφορία ,οπλοχρησία απείθεια βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση .Κρατείται στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει στον αστυνομικό .

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Γιώργος Κυπραίος δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς:

Ο εντολέας μου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του κλήθηκε να αντιμετωπίσει την  εγκληματική βούληση του δράστη, ο οποίος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, πράξη την οποία απέφυγε εξαιτίας της ψυχραιμίας και της εκπαίδευσης του. Έκτοτε βιώνει καθημερινά ένα οικογενειακό Γολγοθά λόγω των προβλημάτων υγείας  που  προκλήθηκαν  σε αυτόν και την σύζυγο του από την εν λόγω εγκληματική πράξη σε βάρος του.

H υπόθεση θα συζητηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Ο αστυνομικός  έχει υποστεί μία τεράστια βλάβη όπως λέει. Γι αυτό και αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον του δράστη.

Όλη η επικαιρότητα