Ασύλληπτη τραγωδία στα Καβάσιλα: Νεκρός 75χρονος μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του

Ο θάνατος τον πρόλαβε δύο μέτρα πριν καταφέρει να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του για να βγει έξω και να σωθεί. Ο 75χρονος Παναγόπουλος Δημήτρης που ζούσε μόνος του στο παλιό διώροφο στα Καβάσιλα βρήκε τον θάνατο πιθανότατα από πυκνούς καπνούς που προκλήθηκαν από φωτιά.

Τα Καβάσιλα πενθούν για τον χαμό ενός μοναχικού και καλοσυνάτου ανθρώπου και έτσι κάποιες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στο χωριό, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ακυρώθηκαν λόγω πένθους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία πιθανότατα αργά το βραδύ της Κυριακής αλλά έγινε αντιληπτή νωρίς το πρωί χθες από τους γείτονες και αυτό γιατί από το σπίτι έβγαιναν καπνοί. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά. Ο 75χρονος βρέθηκε δύο μέτρα πίσω από την πόρτα του σπιτιού του. Δεν πρόλαβε να βγει έξω και να σωθεί.

Ο κ. Γιαννακόπουλος Αλέξανδρος δήλωσε: “Λίγο μετά τις 7 το πρωί καταλάβαμε ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι. Πρώτα ήρθε η αστυνομία και μετά η Πυροσβεστική. Οι άνδρες τον βρήκαν κοντά στην πόρτα νεκρό. Η φωτιά πρέπει να είχε ξεκινήσει νωρίτερα αλλά κανείς μας δεν κατάλαβε κάτι. Ο άνθρωπος έμενε μόνος του”

Ο κ. Γιαννικόπουλος Χαράλαμπος δήλωσε: «Η φωτιά σιγόκαιε, όλη τη νύχτα μάλλον από το τζάκι. Έχει καεί μόνο το πίσω μέρος του σπιτιού. Το πρωί καταλάβαμε τι είχε γίνει. Ήρθε η Πυροσβεστική με την αστυνομία, σπάσανε την πόρτα μπήκαν με την μάσκα οι πυροσβέστες και τον βρήκανε ξαπλωμένο δύο μέτρα πίσω από την πόρτα, δηλαδή λίγο πριν βγει έξω. Οι πόρτες ήταν όλες κλειδωμένες γιατί κάποιοι ρομά του πετούσαν πέτρες και φοβότανε. Έτσι οι πυροσβέστες σπάσανε τις πόρτες. Όταν μπήκανε δεν υπήρχε φωτιά αλλά πολύ καπνός. Από τον καπνό καταλάβαμε τι συμβαίνει»

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καβασίλων Σωκράτης Βάγγης είπε: «Είναι ένα θλιβερό γεγονός για το χωριό μας. Το πρωί μας ειδοποίησαν για ένα σπίτι από το οποίο βγαίνουν καπνοί. Ειδοποιήσαμε Πυροσβεστική και αστυνομία, οι οποίοι ήρθαν αμέσως.Έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα, βρήκαν τον άτυχο, ήρθε και το ασθενοφόρο έγκαιρα αλλά ήταν αργά. Ευχαριστούμε τους γείτονες που έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος που ζούσε μόνος του «έφυγε».Ως ένδειξη πένθους ακυρώσαμε κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα Καβάσιλα. Έγινε μόνο η παρέλαση. Είμαστε θλιμμένοι από το συμβάν»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά τα αίτια της φωτιάς.