Ηλεία

Τραγωδία δίχως τέλος στην Κυλλήνη: Τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας – Μετά το χαμό του παιδιού τους… ο χαμός της μάνας!

Ακούστε το άρθρο

Η μοίρα έδωσε απανωτά χτυπήματα στην οικογένεια του Γιώργου και της Ιωάννας Βιτόν, δύο σοβαρών και αξιόλογων ανθρώπων που ζούσαν πάνω από είκοσι χρόνια στην Κυλλήνη στην μονοκατοικία τους στο δρόμο προς την παραλία της Καυκαλίδας, στην «στροφή του Γερμανού», όπως ονόμαζαν οι κάτοικοι την περιοχή αφού ο Γιώργος είναι Γερμανός στην καταγωγή και η Ιωάννα από την Έδεσσα.

Σκληρή η μοίρα

Πριν από χρόνια η οικογένεια έχασε το μονάκριβο παιδί τους, την κόρη τους από ναρκωτικά. Κορίτσι αξιολάτρευτο, που όμως η μοίρα είχε αντίθετη γνώμη από αυτή των γονέων της. Ο θάνατος του παιδιού τους κόστισε. Τα τελευταία χρόνια ο κύριος Γιώργος έπασχε από άνοια. Ήταν μονίμως μέσα στο σπίτι, ή στον κήπο του σπιτιού παρέα με τα σκυλιά του. Η κυρία Ιωάννα μετά την απώλεια της κόρης της, όπως είπαν γείτονες, «γονάτισε». Πριν από χρόνια παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας στην Ιωάννα και έμεινε κατάκοιτη. Μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν ξαπλωμένη σε νοσοκομειακό κρεβάτι.

Παραμονή της γιορτής του

Κυριακή βράδυ, λίγο μετά τις 10 παραμονή του Αγίου Γεωργίου (που υπό άλλες συνθήκες κάποιοι θα εύχονταν στον κυρ-Γιώργο) και η κυρία Ιωάννα, 79 ετών  που ίσως να είχε ανάψει τσιγάρο, τυλίγεται στις φλόγες. Ο 88χρονος άντρας της που πάσχει από άνοια, με αργά βήματα βγαίνει στο μπαλκόνι και φωνάζει «βοήθεια». Οι φλόγες εξαπλώνονται γρήγορα και τυλίγουν το σώμα της κατάκοιτης Ιωάννας και το σαλόνι. Οι γείτονες καλούν την Πυροσβεστική ενώ κάποιοι τρέχουν να βοηθήσουν.

Ένας από αυτούς ο Νίκος Δρύς που μένει ακριβώς δίπλα. Στην επιχείρηση της πυροσβεστικής επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε απανθρακωμένη η άτυχη Ιωάννα. Το ανακριτικό γραφείο της ΠΥ διερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Η πρόεδρος της ΤΚ Κυλλήνης κ. Δήμητρα Φιτσάλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι τραγικό το περιστατικό. Μετά τον θάνατο της κόρης τους ιδιαίτερα η μητέρα, η κ. Ιωάννα, είχε γονατίσει. Ένας γείτονας, ο Νίκος προσπάθησε να την σώσει αλλά οι φλόγες πρέπει να είχαν τυλίξει το σαλόνι και την άτυχη κατάκοιτη γυναίκα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας»

Οικογενειάρχης στις φλόγες

Ο κ. Νίκος Δρυς ο οικογενειάρχης που αψήφησε τον κίνδυνο και προσπάθησε να σώσει την 79χρονη κατάκοιτη, δήλωσε στην «Πατρίς»: «Αργά το βράδυ της Κυριακής, άκουσα θόρυβο από δίπλα, από το σπίτι της οικογένειας Γιώργου και Ιωάννας Βιτόν. Βγήκα έξω και είδα πολύ καπνό. Η πρώτη μου ενέργεια ήταν να πάω να βοηθήσω. Έφθασα μπροστά στο σπίτι, η γυναίκα και το σπίτι καιγόταν, δεν μπορούσα να πλησιάσω, είχε πολύ πυκνό καπνό, πήρα ένα λάστιχο και άρχισα να καταβρέχω. Την ίδια στιγμή έφθασαν και άλλοι γείτονες , που στο μεταξύ είχαν ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπαθούσαμε με νερό να σβήσουμε την φωτιά. Όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η γυναίκα είχε καεί…Είχε κινητικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομειακό κρεβάτι. Ο άνδρας της ο κυρ-Γιώργος που έχει άνοια, είχε βγει στο μπαλκόνι, προσπαθούσε να βοηθήσει όσο καταλαβαίνει βέβαια και φώναζε «βοήθεια». Τον πήρε το ασθενοφόρο γιατί είχε αναπνευστικά προβλήματα, αλλά όπως πληροφορήθηκα είναι καλά. Με πήραν και εμένα για προληπτικούς λόγους,  γιατί είχα εισπνεύσει καπνό». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Είμαι οικογενειάρχης, έχω δύο παιδιά, τα σκέφθηκα πριν αποφασίσω να πάω να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου και λυπάμαι που δεν κατάφερα να την σώσω την κυρία Ιωάννα…»

Όλη η επικαιρότητα