Αρθρογραφία

Άσυλο ιδεών ή άσυλο ουσιών; Το άσυλο έπρεπε να έχει καταργηθεί από χθες…

Ακούστε το άρθρο

Αν είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ 100% με τις προγραμματικές εξαγγελίες είναι η κατάργηση του ασύλου και η επιβολή της νομιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Γράφει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του σπουδαστικού κινήματος, σε δύσκολες εποχές σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, ξέρω πως παίζετε το παιχνίδι και πως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα χρησιμοποιούνται για στρατολόγηση κομματικών σχηματισμών αλλά και συμμοριών που δρουν παραβατικά. Έχω προσωπική εμπειρία, δεν σχημάτισα εικόνα από όσα μπορεί να θέλει να εκπροσωπήσει η κάθε πλευρά συμφερόντων.

Το κάθε παιδί μπαίνει με όνειρα να αποκτήσει τα εφόδια που θα το οπλίσουν να παλέψει για τη ζωή του και η πρώτη εικόνα που αντικρίζει είναι ένα άντρο κομματισμού, ένα περιθωριακό γκέτο που εκπροσωπεί την μιζέρια, την ανομία, την παραβατικότητα, την διάλυση….από την εικόνα των κτιριακών εγκαταστάσεων, από την βρωμιά και τις τριτοκοσμικές συνθήκες σε εστίες ,που έχουν μετατραπεί σε γκέτο ,μέχρι το εμπόριο ναρκωτικών που σκοτώνει τα παιδιά μας.

Δυστυχώς πάντα ήταν γκέτο όμως τα τελευταία χρόνια είχαμε και μια κυβέρνηση που το ήθελε γκέτο, γιατί  από αυτό το γκέτο αντλεί τον κομματικό της στρατό.

Δυστυχώς ποτέ κανείς δεν τόλμησε να κάνει το αυτονόητο, να προστατεύσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τις συμμορίες των μειοψηφιών.

Οι ευθύνες της αριστεράς στα τριτοβάθμια ιδρύματα είναι εγκληματικές… κατέστρεψαν την επιστήμη για τον κομματισμό… σύνθλιψαν όνειρα παιδιών και οικογενειών για να κερδίσουν μερικές χιλιάδες κομματικούς βαστάζους και να υπηρετήσουν τα ιδεολογήματα τους. Το ότι ουδέποτε αντέδρασαν στις συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα πανεπιστήμια δείχνει την ενοχή τους και υποδηλώνει ηθική αυτουργία.

Τα εκβιαστικά διλήμματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας είναι βιτρίνα του δικού τους αυταρχισμού και της επιβολής μιας ολοκληρωτικής αναχρονιστικής νοοτροπίας που δεν υπηρετεί την γνώση την έρευνα την δημιουργία αλλά στηρίζει ένα ιδεολόγημα. Άλλο είναι συμμετέχω σαν φοιτητής ενεργά στην πανεπιστημιακή κοινότητα συμβάλλοντας για να βελτιωθεί και άλλο την μετατρέπω σε ένα εξαθλιωμένο παραμάγαζο της Κουμουνδούρου, του Περισσού, των Εξαρχείων , των ΜΚΟ, των αναρχοαυτόνομων ομάδων  και κάθε καρυδιάς καρύδι.Κάποτε την δεκαετία του 80 έμπαιναν στις σχολές μας οι οικοδόμοι της ΕΣΑΚ  και μας σάπιζαν στο ξύλο. Σήμερα μπαίνουν οι κουκουλοφόροι και οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Ήταν ο νόμος της βίας και της τρομοκρατίας , που συνεχίζεται με άλλη μορφή. Είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν έχουμε θρηνήσει όλα αυτά τα χρόνια θύματα, από τα επεισόδια μεταξύ νεολαίων και μηχανισμών. Ρόπαλα, κοντάρια , βαριοπούλες, αυτοσχέδια όπλα, μολότοφ συνθέτουν το συνηθισμένο οπλοστάσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης των προοδευτικών δυνάμεων κατοχής των πανεπιστημιακών σχολών. Είναι οι ίδιοι που διαδηλώνουν για το θάνατο του Τεμπονέρα , του Γρηγορόπουλου και του Φύσσα, αλλά που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, για να ανατρέψουν όπως λένε το σύστημα.

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών καταστρατηγείτε από αυτούς που υποτίθεται κόπτονται για αυτήν.Δεν κινδυνεύει το Πολυτεχνείο από την κατάργηση του ασύλου αλλά από τους κουκουλοφόρους της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού που το έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων και σε αποθήκη κάθε λογής ουσιών. Είδατε ποτέ μια ανακοίνωση νεολαίας ή φοιτητικού συλλόγου που να καταγγέλλει την διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις σχολές , όπως η ΑΣΟΕΕ, το Πάντειο  ή το ΑΠΘ , αλλά και στις φοιτητικές εστίες όπως στου Ζωγράφου;  Τους είδατε να κάνουν έκκληση να επέμβουν οι αρχές για να προστατευτούν οι φοιτητές;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
ΙΔΕΩΝ Ή ΟΥΣΙΩΝ;

Οι ιδέες καθημερινά δολοφονούνται από τους νταβατζήδες των σχολών, η αξιοπιστία και η ποιότητα της παρεχόμενης επιστημονικής γνώσης υπονομεύεται από τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Με το να καταργηθεί το άσυλο , καταργείτε μια νοοτροπία που τρώει σαν σαράκι τα θεμέλια της παιδείας. Επαγγελματίες σπουδαστοπατέρες και επαγγελματίες διακινητές. Οι δυο όψεις του σήμερα … που υποθηκεύουν το αύριο.

Δεν είναι ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας ή άλλου κόμματος , είναι ζήτημα όλων μας. Το άσυλο έπρεπε να έχει καταργηθεί από χθες…

Όλη η επικαιρότητα