Κόσμος

Άτακτη υποχώρηση Νετανιάχου – Αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Αυτό σημαίνει ότι, το ζήτημα θα επανέλθει στη θερινή συνεδρίαση της Κνέσετ, του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, η οποία διαρκεί από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Ιουλίου..
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονες αντιδράσεις, ακόμα και μέσα από τους κύκλους του κόμματός του και οι διαδηλώσεις οδήγησαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε άτακτη υποχώρηση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δικαστική μεταρρύθμιση.

Αυτό σημαίνει ότι, το ζήτημα θα επανέλθει στη θερινή συνεδρίαση της Κνέσετ, του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, η οποία διαρκεί από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Ιουλίου..

«Έχοντας ευθύνη απέναντι στο έθνος, αποφάσισα να καθυστερήσω την ψηφοφορία, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για συζήτηση» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου επεσήμανε, βέβαια, ότι δεν υποχωρεί από την «ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις». Έτσι, ενώ θα καθυστερήσει τις κρίσιμες ψηφοφορίες που έχουν επιφέρει οι αντιδράσεις, μέχρι μετά τις διακοπές του Πάσχα της Κνεσέτ τον Απρίλιο επέμεινε ότι, η αναθεώρηση ήταν απαραίτητη και έστρεψε «τα βέλη» του σε όσους αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στο στρατό της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επίμαχες αλλαγές.

Όλη η επικαιρότητα