Αθανασία – Ανδρομάχη: Τα δώρα του Θεού στην οικογένεια Παπαγεωργίου

Xρόνια τους γνωρίζω. Την οικογένεια με το θείο χάρισμα. Τριγυρνούσε μέσα στο μυαλό μου το πως ο θεός τους έδεσε τόσο αρμονικά. Ήταν η πίστη τους για τον Θεό και την αγάπη. Ήταν σαν να γεννήθηκε ο ένας για τον άλλον. Και όλα ταίριαξαν στο όνειρό τους.

Σκεφτόμουν ότι τελικά σε τούτη τη ζωή είναι χάρισμα να είσαι ευαίσθητος άνθρωπος της προσφοράς, της συμπόνιας, του καλού λόγου και των καλών πράξεων. Μια σπάνια οικογένεια που ζει στην πόλη της Αμαλιάδας και σφράγισε το όνομά της, με ένα μεγάλο τίτλο τιμής, αγάπης, δοτικότητας.

Είναι η οικογένεια του αξέχαστου δασκάλου Αθανασίου Παπαγεωργίου και της λογοτέχνιδας πανέξυπνης και πανέμορφης δασκάλας Μάχης Παπαγεωργίου. Είναι το πνεύμα που ζει και παλεύει μέσα της.

«Έβλεπαν» την εικόνα του παρόντος για την Αμαλιάδα που λάτρεψαν και έβαζαν στόχους για το καλύτερο μέλλον της.

Πίστευαν και οι δύο, ότι αν δημιουργούσαν στην πόλη τους, μια μεγάλη «κυψέλη» γνώσης και μάλιστα ιδιαίτερη θα πρόσφεραν στην μικρή τους κοινωνία.

Η εκπαίδευση όταν γίνεται σωστά, διαμορφώνει και καλλιεργεί τα παιδιά και τα κάνει πιο δημιουργικά.

Έτσι δημιούργησαν τα πρωτοποριακά  «Εκπαιδευτήρια Παπαγεωργίου». Οι μαθητές του έγιναν οι καλύτεροι επιστήμονες. Βάζοντας το όνομά τους στην κορυφή της γνώσης. Έτσι έζησαν υπερήφανοι για το τελικό και ουσιαστικό τους αποτέλεσμα.

Ήταν άνθρωποι απλοί αλλά δεχόντουσαν τα «Μπράβο» όλης της Ηλείας, και ένιωθαν την απόλυτη επιτυχία που την έκανε πιο μεγάλη η συνέχειά τους ο μονάκριβος γιος τους,  Γιώργος.

Όταν μου μιλούσαν για κείνον, για τις ικανότητές του, τον έξυπνο αλλά και σεμνό χαρακτήρα του, τον χαρισματικό δάσκαλο και Θεολόγο, τα μάτια τους γέμιζαν δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας. Την ευλογία των ευχών τους την συντρόφευε η επιλογή του, που ήλθε και αυτή από τον δρόμο του Θεού. Η όμορφη ξανθιά δασκάλα από την Καλαμάτα, που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Τρίπολης, ένωσε μαζί του τις ιδέες της και την κοινή πίστη τους. Η Βίκη Κουτμάνη, ακολουθεί μαζί του  στην Θεολογική σχολή και από τότε γίνονται ένα. Παντρεύονται με τις ευλογίες του Θεού και των αγαπημένων τους γονιών, του Θανάση και της Μάχης, του Κωνσταντίνου και της Αθανασίας στις 7 Μαΐου του 1995.

Ο γάμος τους έγινε στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου. Η ζωή τους ξεδιπλώθηκε μόνο με την αγάπη που πήραν και οι δύο από τους θαυμάσιους γονείς τους. Η ευχή της Μάχης Παπαγεωργίου ήταν μόνιμη στην καθημερινότητα των λόγων της για το Βικάκι της, όπως την έλεγε, που ο Θεός την έφερε στο αυθεντικό, γνήσιο, φιλόξενο σπίτι τους. Είναι από τους ανθρώπους που συναντάς και λες «απίστευτη» τόση καλοσύνη που δεν υπάρχει πια. Τα ξεχωριστά της παιδιά ο Γιώργος και η Βίκυ, την συντρόφευαν σε κάθε της βήμα όταν έχασαν τον αξέχαστο Θανάση τους. Οι προσευχές της στον Θεό έφεραν για όλους την απόλυτη ευτυχία. Ήταν ο ερχομός των δύο αγγελικών υπάρξεων για να νιώσουν όλοι μαζί το συναίσθημα που μόνο στα δακρυσμένα μάτια τους υπάρχει από την πρώτη στιγμή.

Από την ώρα που οι δύο τους καρδούλες ακούστηκαν στον υπέρηχο στις 6 Αυγούστου του 2013, δάκρυα χαράς από εκείνη τη στιγμή έγιναν τα δώρα του Θεού στις 7 Μαρτίου 2014, την Παρασκευή των Α’ Χαιρετισμών.

Ήταν 6 το πρωί όταν γεννήθηκε η Αθανασία και μετά από δύο λεπτά η Ανδρομάχη. Στο μαιευτήριο «Γαία» είδαν το πρώτο φως της ζωής τους, από τον πασίγνωστο γιατρό Κωνσταντίνο Πάντο, που ο ίδιος φρόντισε για τα καλύτερα.

Ήταν ευλογία Θεού, θα μας πουν όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Γιατί αυτό που ζούμε με τον ερχομό τους δεν περιγράφεται με λόγια αλλά με την συγκίνηση που έχει το σχήμα της καρδιάς.

Αυτή χτυπάει και για τις δύο που έζησαν την βάφτισή τους στις 23 Ιουλίου 2016. Σήμερα τους κάνουμε την έκπληξη στις σελίδες μας, έτσι για να τις έχουν ως καλύτερη ανάμνησή τους. Την γιαγιά Μάχη Παπαγεωργίου να ακούει το όνομά του αγαπημένου και αξέχαστου άνδρα της Αθανάσιου και να την ονομάζουν Αθανασία με νονές τις καλές τους φίλες την Γυμνασιάρχη & καθηγήτρια Αγγλικών και Φιλολογίας Φωτεινή Ζαφειροπούλου με την κόρη της Ιωάννα, φοιτήτρια της Ιατρικής και τον άνδρα της γιατρό παθολόγο Αθανάσιο Ζαφειρόπουλο.Την Ανδρομάχη να διαδέχεται το δικό της όνομα και να την βαφτίζουν οι καλοί της φίλοι, η νηπιαγωγός Αγγελική Ηλιοπούλου και ο άνδρας της οδοντίατρος Αριστοτέλης Πετρόπουλος. Όλα είχαν την πιο επιλεγμένη σφραγίδα φοντίδας από τους γονείς τους, τον Γιώργο και την Βίκυ, τόσο στην εκκλησία τον Αγ. Αθανάσιο όσο και στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Αμαλιάς», όπου εκεί όλοι απόλαυσαν το γλέντι με τις χίλιες ευχές των εκατοντάδων καλεσμένων.

Είμαστε όλοι κοντά τους και στις ευχές μας για την καλοτυχία της Αθανασίας και της Ανδρομάχης τους, όσο και την μεγάλη μας αναγνώριση για όλη την οικογένεια Παπαγεωργίου.

Νάναι καλότυχες και ευτυχισμένες, τα δώρα του Θεού.

Όσες φορές και να μιλούσαμε με την γλυκιά Μάχη Παπαγεωργίου τα λόγια της ήταν ένας χείμαρρος επαίνων για την μεγάλη αγάπη της στην εφημερίδα μας αλλά και των «Επιλογών». Ήταν η γυναίκα που γνωριστήκαμε μόνο από τη δική μας αναγνώριση και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.