Ελλάδα

Αθήνα: Σεισμός 2,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το λεκανοπέδιο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδίδεται στο επίκεντρο, που ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα ο οποίος όμως έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν 11χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στο Μαρούσι και είχε εστιακό βάθος 5χλμ.

Η έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Μαρούσι και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ήταν 2,9 Ρίχτερ με χαμηλό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Μαρούσι και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ήταν 2,9 Ρίχτερ με χαμηλό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Χάρτη, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο ΟΑΚΑ.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε στο protothema: «Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός, έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδίδεται στο επίκεντρο, που ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής απάντησε ότι η παρατήρησή του έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Όλη η επικαιρότητα