Ηλεία

Αθώοι για την υπόθεση πλαστογραφίας στην Πολεοδομία Ζαχάρως

Αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση πλαστογραφίας στην Πολεοδομία Ζαχάρως το 2012. Για την υπόθεση είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του επικ. της μείζονος μειοψηφίας Κ. Αλεξανδρόπουλου,  ο πολιτικός μηχανικός και υπάλληλος της ΔΕΠΑΝΟΜ, Θεόδ. Γιαννακούλιας, ο οποίος είχε αποσπαστεί στην Πολεοδομία Ζαχάρως, υπηρεσιακά στελέχη του δήμου Ζαχάρως, ο αντιδήμαρχος Ν.Λαμπρόπουλος για συνέργεια στην πλαστογραφία, καθώς και οι Γ.Μπάμης, Π.Χρονόπουλος και Ν. Φάμελος, για παράβαση καθήκοντος επειδή ως δήμαρχοι Ζαχάρως δεν είχαν επιβάλει πειθαρχική ποινή στον κ. Γιαννακούλια.

Ο Θεόδ. Γιαννακούλιας είχε αποσπαστεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στην πολεοδομία Ζαχάρως τον Δεκέμβριο του 2011 και κατηγορήθηκε για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, λόγω των αποφάσεων που είχε υπογράψει (εγκρίσεις δόμησης, πρόστιμα αυθαιρέτων κλπ) προτού ολοκληρωθεί και τυπικά η απόσπασή του, κάτι που έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση τον Μάρτιο του 2013.

Τελικά το δικαστηριο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για όλα τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί. Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι δικηγόροι Πύργου, Διονυσία Τζίνη και Γιώργος Βλαχαντώνης, καθώς και ο δικηγόρος Πειραιά, Στέφανος Φακής.

«Η δικαιοσύνη στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος των περιστάσεων, τα εν λόγω αδικήματα, κατά την άποψη της υπερασπίσεως, δεν πληρούνταν ούτε στην αντικειμενική ούτε στην υποκειμενική τους υπόσταση. Οι πολίτες της Ζαχάρως δεν είχαν υποστεί καμία ζημιά, αντιθέτως ωφελήθηκαν από την εργασία που είχε προσφέρει ο κ. Γιαννακούλιας καθότι οι άδειες αυτές παρέμειναν ισχυρές και αμετάκλητες μέχρι σήμερα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Τζίνη.

Όλη η επικαιρότητα