Ηλεία

Αθώοι για υπόθεση κοκαΐνης οι ιδιοκτήτες και πελάτης νυχτερινού κέντρου στον Πύργο

Αθώους, με σύμφωνη γνώμη της κας. Εισαγγελέα Εφετών, κήρυξε το Μονομελές Εφετείο Κακ/των Πάτρας και τους τρεις κατηγορουμένους  για τις κακουργηματικές κατηγορίες της διακίνησης – πώλησης κοκαΐνης  μέσα σε νυχτερινό κατάστημα του Πύργου.

Η υπόθεση απασχόλησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Πύργου τον Ιούνιο του 2016, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου στο εν λόγω κατάστημα, συνελήφθη ένας πελάτης του καταστήματος να ετοιμάζεται να κάνει χρήση κοκαΐνης μέσα τις τουαλέτες του καταστήματος, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε στην τσέπη του και άλλη μικροποσότητα κοκαΐνης, καθώς και υπολείμματα χρήσης της ίδιας ουσίας μέσα σε καλάθι απορριμμάτων του καταστήματος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ότι ανεχόταν την διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο κατάστημά του και ότι κατά περίπτωση συμμετείχε και σε πωλήσεις κοκαΐνης προς διάφορους πελάτες του, άποψη που όμως δεν υιοθέτησε ούτε η Αστυνομία

Επίσης κατηγορήθηκε και συγγενικό του πρόσωπο, στο όνομα του οποίου λειτουργούσε τυπικά η επιχείρηση για φορολογικούς λόγους, καθώς και ένας 27χρονος πελάτης του καταστήματος, ο οποίος θεωρήθηκε ότι, πριν την αιφνιδιαστική εισβολή των αστυνομικών, είχε διαθέσει στον πελάτη, που ετοιμαζόταν να κάνει χρήση μέσα στις τουαλέτες, ποσότητα κοκαΐνης.

Σε ότι αφορά τον «χρήστη» της ναρκωτικής ουσίας, της οποίας όμως δεν πρόλαβε να κάνει χρήση μέσα στις τουαλέτες, λόγω του αιφνιδιασμού του από την Αστυνομία, η υπόθεση έχει διαχωρισθεί, γιατί χαρακτηρίσθηκε από την αρχή ως πλημμέλημα, το οποίο πρόκειται να εκδικασθεί από το Μονομελές Πλημ/κείο Πύργου.

Την υπεράσπιση του επιχειρηματία καθώς και του συγγενικού του προσώπου ανέλαβε ο δικηγόρος Πύργου κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, ενώ του 27χρονου η δικηγόρος Πατρών κ. Γεωργία Σακαρέλλου.

Σχετικά με την υπόθεση αυτή ο συνήγορος των δυο αθωωθέντων κατηγορουμένων, δικηγόρος κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Ορθή και πλήρως αιτιολογημένη η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων. Σε έναν χώρο δημόσιας συνάθροισης είναι αδύνατον για έναν καταστηματάρχη να ελέγξει όλες τις κινήσεις των πελατών του και μάλιστα όταν αυτές γίνονται μέσα σε χώρους μη προσβάσιμους, όπως τα WC, όπου σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν  όταν βρίσκεται άτομο μέσα σε αυτά.

Επίσης ο κάθε καταστηματάρχης δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει μέσα στις τσέπες του ο κάθε πελάτης του, κάθε φορά που επισκέπτεται το κατάστημά του, ούτε νομιμοποιείται να προβαίνει σε σωματικό έλεγχο του καθενός. Το Δικαστήριο αναγνώρισε μεν τον επαγγελματισμό και την αμέριστη αφοσίωση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην καταπολέμηση του εμπορίου των ναρκωτικών, πλην όμως δεν καταλόγισε οποιαδήποτε ενοχή των κατηγορουμένων  για το αδίκημα, για το οποίο κατηγορούνταν. Γι’αυτό και τους αθώωσε όλους, όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά με πλήρη δικαστική πεποίθηση, στην διαμόρφωση της οποίας συνέβαλε καταλυτικά και η απαλλακτική πρόταση της κ.Εισαγγελέα Εφετών.»

Όλη η επικαιρότητα