Αθώος δηλώνει για τη ληστεία της ηλικιωμένης στην Πηνεία ο ένας εκ των κατηγορουμένων – «Δεν ήμουν στην ληστεία…»

Αύριο το μεσημέρι θα απολογηθούν  στην Ανακρίτρια Αμαλιάδας τα τρία άτομα από τον κάμπο που φέρονται ως οι δράστες της ληστείας της 79χρονης από την Βουλιαγμένη Πηνείας, με «λεία» 13.000 ευρώ και διάφορα ακόμη αντικείμενα.

Χθες προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας και μετά την απαγγελία των κατηγοριών, διαχωρίστηκε η δικογραφία σε κακουργήματα και πλημμελήματα.

Τους απαγγέλθηκαν  κατηγορίες για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της μη έκδοσης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Για τα πλημμελήματα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και η δίκη ανεβλήθη για τις 7 Οκτωβρίου 2020.

Για τις κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Κατηγορούμενοι είναι δύο αδέλφια  30 και 37 ετών και ένα ακόμη άτομο 48 ετών. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την ληστεία της ηλικιωμένης και μόνο ο ένας εκ των δύο άλλων κατηγορουμένων υποστηρίζει το αντίθετο για να τον εμπλέξει.

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε ο συνήγορος του 48χρονου, κ. Δημήτριος Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «ο εντολέας μου, δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία, κάτι που αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η εμπλοκή του, με την εν’ λόγω υπόθεση προήλθε αποκλειστικά και μόνο από την προανακριτική απολογία στην Ασφάλεια του ενός εκ των συγκατηγορουμένων του, ο οποίος είναι και ο δράστης της ληστείας και έχει εξαρχής ομολογήσει, τόσο στην Ασφάλεια, όσο και ενώπιον της κας Εισαγγελέως.

Και το δεδομένο αυτό, σύμφωνα με το δικαιϊκό μας σύστημα, δεν μπορεί να οδηγήσει στην καταδίκη και στην προσωρινή κράτηση του εντολέα μου. Άλλωστε, ούτε η παθούσα αναγνώρισε τον πελάτη μου, ούτε κάποιος άλλος μάρτυρας, ούτε ανεβρέθηκαν αποτυπώματα στον τόπο της ληστείας και δεν βρέθηκε τίποτα από τα κλοπιμαία στη σωματική και κατ’ οίκον έρευνα».

Ο 48χρονος φέρεται ότι αγόρασε αυτοκίνητο την επόμενη μέρα της ληστείας με μέρος των χρημάτων από την ληστεία. Ο συνήγορος του τόνισε: «όσον αφορά το γεγονός αγοράς μεταχειρισμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου την επομένη μέρα της ληστείας από μάντρα αυτοκινήτων, αυτή δεν έγινε με χρήματα από την ληστεία, αλλά το εν’ λόγω χρηματικό ποσό προήλθε από άλλες πηγές, από χρήματα που είχε δανειστεί από συγκεκριμένα συγγενικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν και έγγραφες αποδείξεις και θεωρούμε ότι θα αποδειχθεί πανηγυρικά και κατά την απολογία του στην κα Ανακρίτρια».