Ηλεία

Αθώος για υπόθεση με 832 κιλά χασίς στο Κάστρο Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για μία υπόθεση διακίνησης 832 κιλών χασίς βρέθηκαν δύο άνδρες. Πρόκειται για μία υπόθεση από τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κάστρο της Κυλλήνης.

Η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών μεταφέρθηκε στον νομό μας  και το Κάστρο της Κυλλήνης με σκάφος ενώ ο ένας  εκ των δύο κατηγορούμενων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ένα από τα άτομα που ξεφόρτωσαν το φορτίο.

Ο έτερος κατηγορούμενος, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, βρέθηκε ενώπιων του δικαστηρίου καθώς στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι διακινητές να πάνε και να παραλάβουν το φορτίο, βρέθηκε, στο πορτ μπαγκάζ, ένα γυάλινο ποτήρι με το αποτύπωμα του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος- αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του και του επιβλήθηκαν έξι χρόνια κάθειρξης.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξης όμως πριν καν γίνει το Εφετείο βρισκόταν ελεύθερος έχοντας εκτίσει το απαιτούμενο της ποινής του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Όπως ανέφερε  ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στην δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, στη δικαιοσύνη… ακόμα κι αν γίνει ένα λάθος υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθεί».

Όπως εξήγησε το δακτυλικό αποτύπωμα του κατηγορούμενου που βρέθηκε, δεν ήταν αρκετό καθώς δεν τακτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που βρέθηκε ενώ δεν τον αναγνώρισε ο πρώτος κατηγορούμενος.

«Έπεσα θύμα γιατί είχα τον πατέρα μου στο νοσοκομείο και είχα τεράστια οικονομική ανάγκη»

Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δέχθηκε τη δουλειά που του πρόσφερε κάποιος γνωστός του καθώς χρειαζόταν χρήματα.

«Μου είπε ότι θα μου έδινε 2.000 ευρώ, αν βοηθούσα να ξεφορτώσουμε κάποια δέματα. Δεν γνώριζα ότι ήταν ναρκωτικά» ανέφερε ο κατηγορούμενος λέγοντας πως από ένα σημείο τον παρέλαβαν δύο άνδρες, με ένα αυτοκίνητο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δε τους γνώριζε και πως όταν έφτασαν στο Κάστρο της Κυλλήνης για να ξεφορτώσουν τα δέματα , ο δικός του ρόλος ήταν να εποπτεύει το χώρο και να ειδοποιήσει σε περίπτωση. Παραδέχθηκε βέβαια ότι γνώριζε πως βοηθούσε σε κάτι παράνομο.

Πληροφορίες όμως οδήγησαν στο σημείο τις αστυνομικές αρχές.

Ο κατηγορούμενος κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στο σπίτι του έχοντας περπατήσει επτά ώρες περίπου. Συνελήφθη στη συνέχεια και  πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη. Σήμερα βρίσκεται ελεύθερος έχοντας εκτίσει το απαιτούμενο της ποινής του.

«Εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχω καταφέρει να βρω εξήγηση για το ποτήρι με το αποτύπωμα μου»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος πριν συλληφθεί γι τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε καταδικαστεί πάλι για υπόθεση ναρκωτικών.  Για την εμπλοκή του στην υπόθεση τότε υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ατυχία.

Μπροστά στην έδρα υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς βρέθηκε το ποτήρι με το δακτυλικό του αποτύπωμα σε ποτήρι, μέσα στο αυτοκίνητο των διακινητών.

Το μόνο που μπόρεσε να δώσει ως κάποια εξήγησε ήταν ότι πρόκειται για κάποιο ποτήρι που είχε χρησιμοποιήσει όσο εργαζόταν ως φωτογράφος σε κάποια εκδήλωση και πού βρέθηκε- άγνωστο πώς- στο όχημα.

Όλη η επικαιρότητα