Πολιτική

Aθώος ο Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ

13671_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αθώος κρίθηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Η κατηγορία σε βάρος του αφορούσε στη δημοσίευση 2.059 ονομάτων καταθετών που φέρονται ότι να αποτελούν τη σύνθεση της περιβόητης λίστας, στο περιοδικό Hot Doc το οποίο εκδίδει. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και η ακροαματική διαδικάσια καλύφθηκε δημοσιογραφικά και απο πολλά ΜΜΕ.


Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του δημοσιογράφου λέγοντας: « Διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις ατόμων, χωρίς να έχει κριθεί η ενοχή τους. Τους παρέδωσε στη χλεύη μίας κοινωνίας που ζητάει αίμα. Ο Βαξεβάνης προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε τη χώρα σε Κολοσσαίο. Αρον-άρον σταύρωσον αυτούς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;».


Η μαραθώνια δίκη του δημοσιογράφου στο αυτόφωρο δικαστήριο είχε όμως και πολιτικές διαστάσεις – στον απόηχο μάλιστα της διαβίβασης της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομίας κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Περισσότερα στο protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα