Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Α.Τσελέντης: «Αν ο σεισμός της Κεφαλονιάς είχε γίνει στην Πάτρα, θα θρηνούσαμε θύματα»

tselentis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη πως αν ο σεισμός της Κεφαλονιάς γινόταν στην Πάτρα ή την Αθήνα σήμερα θα μετρούσαμε και θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα, διατύπωσε μιλώντας στο Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΟΝΤΟ» στο «Ράδιο Γάμμα», ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης.

Παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχουν δυο τρεις περιοχές οι οποίες προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα, ενώ απαντώντας στο ερώτημα κατα πόσον οι σταθμοί του ΒΑΝ έχουν λάβει σήματα μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς, αρκέστηκε να δηλώσει πως «αυτά που έχουν καταγραφεί δεν είναι ανακοινώσημα».

Ο κ. Τσελέντης τόνισε πως εάν σε περιοχές όπως ο Κορινθιακός και ο Πατραϊκός σημειωθεί σεισμικό γεγονός, τότε αυτό θα είναι ανεξάρτητο από τη δόνηση που συγκλόνησε την Κυριακή την Κεφαλονιά.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών πρόσθεσε επίσης ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά και αυτό επαληθεύει όσους εκτίμησαν πως η δόνηση της Κυριακής ήταν ο κυρίως σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη οι μετασεισμοί θα διαρκέσουν έως και τρεις μήνες και θα υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες θα καταγραφούν δονήσεις μεγέθους έως και 5,2R.

Όλη η επικαιρότητα